אכזבה למעריצים: לא יהיה המשך לסדרת הפולחן

מארק פרוסט, שותפו של דייוויד לינץ' המנוח ליצירת תוכנית המופת "טווין פיקס", הכריז רשמית כי היא הסתיימה סופית • עם זאת פיצוי חלקי יגיע בקרוב

"טווין פיקס". צילום: יחצ

זה היה אומנם צפוי, אבל עכשיו, עם מותו של דייוויד לינץ' בחודש ינואר האחרון, זה רשמי: לא יהיה יותר "טווין פיקס".

"טווין פיקס", צילום: יחצ

סדרת הפולחן הסוריאליסטית, שקבעה סטנדרטים אומנותיים ונרטיביים חדשים עם השקתה לפני 35 שנים בדיוק, נחשבת עד היום לאחת מיצירות המופת הטלוויזיוניות הגדולות בכל הזמנים. שתי העונות הראשונות שלה שודרו ב-1990, הסרט "אש הולכת איתי" הגיע למסכים ב-1992, ואילו העונה השלישית / הריבייבל שוחררה ב-2017 והציתה את הדמיון שלנו מחדש.

עם זאת ועל רקע לחשושים על עונה רביעית פוטנציאלית, מתברר שהסתלקותו של לינץ' מהעולם גדעה את התוכניות באיבן.

דיוויד לינץ', צילום: אי.פי

זמן קצר לאחר מותו של לינץ', אמר מארק פרוסט, התסריטאי / מפיק שיצר את "טווין פיקס" לצד שותפו המנוח, כי הוא "ייקח את הזמן" לפני שיגיע להחלטה על עתיד הסדרה והמותג בכלל. נראה שפרק הזמן הזה חלף, שכן בראיון חדש שהעניק פרוסט למגזין הקולנוע הבריטי "אמפייר", הכריז היוצר שזהו זה - "טווין פיקס" אמרה את מילתה האחרונה, כך שככל הנראה לא נזכה לבקר לפחות עוד פעם אחת בעיירת ההרים המסתורית, ללגום כוס קפה טוב ולנגוס בדונאט טרי.

הריבייבל של "טווין פיקס" שודר ב-2017, צילום: יחצ

"דיברנו קצת על לאן עונה רביעית יכולה ללכת, אבל עם זה שדייוויד עזב אותנו, קשה לדמיין (אותנו עושים משהו) מעבר לעונה השלישית. זה בהחלט מרגיש שהיא סגרה מעגל", הבהיר פרוסט שהוא גם בעלי הזיכיון של "טווין פיקס" - כך שנכון לעכשיו גם אין מה לצפות לריבוט או להפקה אחרת בסגנון.

ובכל זאת, מעריציו של לינץ' המנוח אולי ישמחו לדעת שפרויקט אחד ואחרון בהחלט שבו הוא היה מעורב, אם כי על תקן מפיק בלבד, ייצא בקרוב לאור. הסרט "The Happy Worker" (שמו קוצר לאחרונה מ-"Legend of the Happy Worker") יערוך בחודש הבא את הקרנת הבכורה שלו בפסטיבל הקולנוע של לוקרנו שבשווייץ.

תומס היידן צ'רץ' בסרט האחרון, צילום: יחצ

מדובר בקומדיה בכיכובם של השחקנים תומס היידן צ'רץ' ("דרכים צדדיות", איש החול מיקום הספיידרמן של טובי מגווייר), קולם מיני (צ'יף אובריאן מ"מסע בין כוכבים", "כנופיות לונדון") וג'וש ווייטהאוס ("פולדארק"), שמבוססת על מחזה ולפי הסינופסיס הרשמי "עוקבת אחרי ג'ו (ווייטהאוס) שנלחם להציל את מה שהוא ואחרים בנו במשך שנים". התמונות הראשונות מתוך הסרט לפניכם.

מיני ו-וייטהאוס בסרט, צילום: יחצ
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר