הסדרה החדשה של נטפליקס מטריפה את הצופים - וזו הסיבה

"הגנן", שעלתה לשירות הסטרימינג ב-11 באפריל, הפכה במהרה ללהיט עולמי ומככבת כעת ברשימת 10 התכנים הנצפים ביותר בלא פחות מ-54 מדינות, מישראל ועד ארגנטינה • הצופים משווים אותה לסדרת להיט ותיקה אחרת

"הגנן". צילום: יחצ

אם חשבתם שגינון הוא תחביב רגוע של פנסיונרים או דרך להתנתק מהחיים האורבניים, תחשבו שוב. "הגנן" (El Jardinero/The Gardener), המותחן הפסיכולוגי החדש של נטפליקס, מוכיח שזרעי מוות יכולים לנבוט גם באדמה הפורייה של אהבה, משפחה ומשתלה בצפון ספרד, או במילים של אחת הצופות הנלהבות ברשת: "'הגנן' זה כמו גרסה מעוותת של 'דקסטר' הספרדי אבל עם אמא מניפולטיבית במקום אבא מוסרי".

הסדרה הספרדית, שעלתה לשירות הסטרימינג ב-11 באפריל, הפכה במהרה ללהיט עולמי ומככבת כעת בטופ 10 של נטפליקס בלא פחות מ-54 מדינות מישראל ועד ארגנטינה.

בין לבבות לגופות

במרכזה של "הגנן" ניצב אלמר (אלווארו ריקו, "אליטה"), צעיר שקט ומופנם שחווה טראומה בילדותו ומאז איבד את היכולת לחוות רגשות. הוא חי עם אמו השתלטנית, לה צ'ינה חורדו (ססיליה סוארס, "בית הפרחים"), ומנהל איתה משתלה פסטורלית בגליסיה, שמתגלה במהרה כמסווה לרשת חיסולים קרים ומחושבים.

"הגנן", צילום: יחצ

הכול מתהפך כשאלמר מקבל משימה לחסל גננת בשם ויולטה (קטלינה סופלנה, "שמיים אדומים"), רק כדי לגלות שהוא מתאהב לראשונה בחייו. התוצאה: משולש רגשי פסיכולוגי בין רצח, אהבה ושליטה אמהית.

"תפסיקו את כל מה שאתם עושים ורוצו לצפות"

הצופים ברחבי העולם וגם בארץ לא מפסיקים להתלהב והתגובות ברשתות החברתיות הן סיבה טובה להבין מדוע הסדרה הפכה לשיחת היום. "כולם להפסיק מה שאתם עושים עכשיו וללכת לראות את 'הגנן' בנטפליקס - 10 מתוך 10!", כתב גולש כשאחר הוסיף: "הגנן' בנטפליקס היה ממש טוב. עלילה מעניינת וליהוק מצוין".

"הגנן", צילום: יחצ

משתמש נוסף כתב בהתרגשות: "נשארו לי עוד שני פרקים. אני לא רוצה שזה ייגמר" והיו גם כאלה שסיכמו את זה בפשטות: "אם אהבתם את 'דקסטר' כנראה שתיהנו גם מ'הגנן'".

אז מה גורם ל"הגנן" לבלוט? יש הטוענים כי זו לא רק העלילה המקורית או הצילום המרהיב של הנופים הירוקים בגליסיה אלא גם הכימיה בין השחקנים, הקונפליקט המוסרי שמזכיר את "דקסטר" והמתח בין רגשות חבויים להתנהגות קטלנית.

"הגנן", צילום: יחצ

הדמות של לה צ'ינה חורדו, אם דומיננטית שבמקום לכבות את השדים של בנה מלבה אותם, מציבה טוויסט פסיכולוגי שלא רואים כל יום וככל הנראה מדובר בקו עלילה שמשך צופים רבים. במקביל, אחרים משייכים את הצלחת הסדרה למומנטום של נטפליקס שמשכילה לרכוב על הגל המצליח של סדרות מתח לא צפויות כמו הסדרה הנורדית החדשה "The Åre Murders" המבוססת על ספריה של הסופרת ויווקה סטן שמכרו למעלה מ-10 מיליון עותקים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר