סטודיו לעיסוק עצמי: הסדרה החדשה של סת' רוגן היא הקומדיה שחיכינו לה

בשונה מעוד סדרה של אנשים שמתעסקים בעצמם ובעבודתם "הסטודיו" מביאה משהו אחר • היא ממתק נהדר, קצבי, שנון, מצחיק ומתוחכם על מאחורי הקלעים של תעשיית הקולנוע ההוליוודית שעושה בעיקר גוד טיים

סת' רוגן ובריאן קרנסטון ב"הסטודיו". הקומדיה שחיכינו לה. צילום: +Apple TV

כשאדם מדבר יותר מדי על עצמו, יש שיטענו כי מדובר בדגל אדום. הוא נרקיסיסט, הוא בתעופה עצמית, הוא מרוכז בעצמו, הוא לא רואה אחרים. בקיצור, לא טוב. הטלוויזיה שלנו מאוד אוהבת לדבר על עצמה בלי סוף. הם קוראים לזה "זווית אישית", ודרכה מרגישים צורך לספר לנו על חייהם, עבודתם וצרותיהם. הם מראיינים את עצמם, הם מרימים זה לזה, הם עוקצים את המתחרים, הם מחייכים אלינו מהמסך וחושבים שזה מעניין את כולנו.

הייתי יכול לכתוב עכשיו טור שלם על הקושי שהיה לי לכתוב את הטקסט הזה. קשיים טכניים של עבודה בכלי תקשורת סטנדרטי. אבל אז הייתי עושה בדיוק מה שכולם עושים. אגב, זה בעצם מה שעשה סת' רוגן עם הסדרה החדשה שלו, "The Studio" ("האולפן"), שהיא עוד סדרה של אנשים שמתעסקים בעצמם ובעבודתם. סדרה שמראה לנו איך יוצרים סרטים בהוליווד.

התווית הסת' רוגנית מורגשת בכל סצנה וסצנה., צילום: +Apple TV

אבל "הסטודיו" שונה. היא הקומדיה שחיכינו לה. רוגן ליכד סביבו חבורה נדירה של אושיות, ויחד הם יצרו סדרה שנכנסת בתעשיית הבידור, אבל בעיקר עושה גוד טיים. "הסטודיו" מתקדמת במהירות, היא מפוצצת רפרנסים תרבותיים, מחוות סמויות ועשרות כוכבים שלרוב מגלמים את עצמם - ממרטין סקורסזה, שרליז ת'רון וסטיב בושמי ועד זאק אפרון, זואי קרביץ ואדם סקוט.

רוגן מגלם את מאט רמיק, המנהל החדש של אולפני קונטיננטל הפיקטיביים, שרק נכנס לתפקיד וכבר נאלץ לתמרן בין דרישותיו המסחריות של הבוס הגדול (בריאן קרנסטון) לבין החזון האישי שלו ולהוסיף שיקולים נוספים העולים לאורך הפרקים.

מרטין סקורסזה ב"הסטודיו",

אתמול שחררה +Apple TV את שני פרקי הבכורה, ותשמעו: מדובר באחלה סדרה. ממתק נהדר, קצבי, שנון, מצחיק ומתוחכם על מאחורי הקלעים של תעשיית הקולנוע. חוויה לאוהבי סרטים, סלבריטאים מהוליווד והומור מתחת לחגורה. והתווית הסת' רוגנית מורגשת בכל סצנה וסצנה.

הדמות שמגלם רוגן - כאמור, מנהל האולפן - מסבירה בפרק הבכורה שהשאיפה שלה היא לייצר סרטים איכותיים, שהם גם מסחריים ושוברי קופות. כאלה שמבקרים פלצנים יתמוגגו מהם, אבל גם רוכשי הכרטיסים. "ברבי" זו הדוגמה שמוזכרת בסדרה. יש מצב ש"הסטודיו" הצליחה להיות "ברבי" - קומדיה על רמה, אבל כזו שהיא גם מטופשת ומיינסטרימית. האיזון הקדוש והמנצח.

הסטודיו |  +Apple TV

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר