"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
סערת גיל תמרי

בעקבות אמירתו החמורה של העיתונאי: הרשות השנייה פתחה בהליך הפרה לרשת 13

ההפרה, בין היתר, מתייחסת לפגיעה ברגשות הציבור • המשמעות היא ההתבטאות השנויה במחלוקת אשר עשויה לעלות לערוץ בקנס • כזכור, תמרי אמר בשידור כי ראש הממשלה "רוצה לראות את החטופים כולם מתים" - ולאחר מכן התנצל על דבריו

,עודכן
0השמעה
אמירה חמורה. גיל תמרי. צילום: מתוך ערוץ 13

הרשות השנייה פתחה בהליך הפרה לכאורה לערוץ רשת 13 בגין דבריו של גיל תמרי אשר נאמרו בשידור לגבי ראש הממשלה בנימין נתניהו בנוגע לשחרור החטופים. מדובר בהפרה לכאורה ברגשות הציבור.

כפי שפורסם אתמול (שלישי),גיל תמרי ייעדר משידור בימים הקרוביםאחרי שאמר שראש הממשלה "רוצה לראות את החטופים כולם מתים" - זאת לאחר תלונות רבות שהתקבלו והגיעו לרשת 13.

"בחירת המילים שלי הייתה לא מוצלחת": ההתנצלות של גיל תמרי // קרדיט: מתוך ערוץ 13

"בחירת המילים שלי הייתה לא מוצלחת": ההתנצלות של גיל תמרי // קרדיט: מתוך ערוץ 13

כזכור, תמרי, עורך חדשות החוץ של חדשות 13,התבטא בתחילת השבוע בחריפותבפאנל בשידור חי בתוכנית "שיחת היום" שמגישה לוסי אהריש ואמר: "לנתניהו אין באמת תמריץ לשחרר את החטופים. הוא רוצה את כולם מתים מהסיבות שלו, שיהיו קדושים מעונים".

גיל תמרי,צילום: רשת 13

מאוחר יותר התנצל תמרי על דבריו ואמר: "אני רוצה להבהיר משהו. משפט שאמרתי מוקדם יותר באחת התוכניות. אני רוצה לחזור בי. אמרתי שנתניהו רוצה במותם של החטופים. למרות הביקורת המאוד קשה שיש לי על נתניהו והממשלה שלו, ומבלי לגרוע מהביקורת הזאת, בחירת המילים שלי הייתה מאוד לא מוצלחת. אני לא באמת חושב שנתניהו רוצה במותם של החטופים ואני מצר על הדברים".

ברשתות החברתיות התעוררה סערה מדברי העיתונאי, ונכתב כי הוא "מסית נגד ראש הממשלה". בנוסף, התקבלו תגובות רבות אשר הביאו לכך שתמרי לא ישדר בימים הקרובים. לשאלת השעייתו של תמרי, נמסר מחדשות 13: "חדשות 13 מגנה את הדברים שאמר גיל תמרי. הוא שגה באמירתו והתנצל על כך בשידור. רק לאחר שעשה זאת, צפוי לחזור לשדר בימים הקרובים".

כעת, כאמור, גם הרשות השניה מתערבת ופתחה בהפרה לכאורה בין היתר על פגיעה ברגשות הציבור. המשמעות היא ההתבטאות אשר עשויה לעלות לערוץ בקנס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר