עמרי אסנהיים. צילום: אפרת אשל

"מלחמה זו הזדמנות לצאת מהקופסה"

התוכנית החדשה של עמרי אסנהיים בתאגיד מנסה לתקוף את המצב מזווית קצת שונה • "מביאים כתבות דוקו שעוד לא ראו"

כשמסביב הלבבות של כולנו שבורים - בכאן מנסים להביא קולות קצת יותר אופטימיים, שידברו על התקופה הקשה מזווית אחרת.

בתוכנית "יהיה טוב", תוכנית חדשה שעלתה לפני שבוע בהגשתו של עמרי אסנהיים, ושתשודר בכל יום ראשון אחרי חדשות הערב בכאן 11, ישתתפו אנשים מתחומי הביטחון, הפוליטיקה והתרבות, ישודרו כתבות דוקו של אסנהיים עצמו, ויובאו סיפורים שינסו להעניק הפוגה קלה בתוך משדרי החדשות הרציפים.

"אני כמעט לא רואה טלוויזיה במלחמה הזאת", משתף אסנהיים, "וניסיתי להבין למה. ביומיים הראשונים ראיתי כמו כולם, ואחרי זה שקעתי בעריכה של הסדרות שלי, ולא ראיתי כי הרגשתי שכל הזמן רק מציעים לי עוד מאותו הדבר.

"מהדורות החדשות עושות עבודה מעולה, אני מתפעל ממה שהן עושות, אבל הרגשתי שככל שעוברים הימים אני מקבל עוד מאותו הדבר. אני רוצה קול אחר, רוצה לשמוע מוזיקה שקשורה למצב, אנשים שלא דיברו, ולא לשמוע שוב את כל ה'עמוסים'", הוא צוחק.

"אני לא איזה מגיש טלוויזיה, אני בעיקר עושה דוקומנטרי, אבל אני חושב שמלחמה זו הזדמנות לצאת מהקופסה ולעשות דברים אחרים. הסדרות שלי הן לא משהו שאני יכול לעבוד עליו עכשיו - אז אני מנסה להביא משהו אחר, כתבות דוקו שעוד לא ראו, קצת מוזיקה וקצת נחמה".

מי צפוי להתארח הערב?

"עידו נתניהו, אח של ביבי, שלא דיבר בשום מקום עד עכשיו, ואבי פרחי, חברו הכי קרוב של דיכטר, שכתב לו את המכתב. תהיה כתבה דוקומנטרית על משפחתו של אביב הברון, עורך מוסף השבת של 'ידיעות' שעשרה מאנשיה נרצחו או נחטפו, שליווינו אותו במהלך השבוע. ותהיה גם ירדנה ארזי שתשיר באולפן את 'הביתה".

"לנהל את האירוע"

אנחנו מתמודדים עם מציאות שמעולם לא חווינו, אתה מרגיש את זה גם כשאתה בא לתעד כדוקומנטריסט?

"במהלך הקריירה שלי תמיד אהבתי להתבונן הרבה אחרי שאירועים קורים. סיפור כמו סיפורה של משפחת תיבון הייתי עושה בשנה הבאה אולי. את התחקיר על אסון הנגמ"ש בסג'עיה עשיתי שנה אחרי צוק איתן. יש דברים שאתה לא יכול לספר בתוך ההתרחשות עצמה, ואני מוצא את עצמי צריך להתאים את עצמי ליכולת החדשה לנהל את האירוע בהתהוותו.

"אני אפילו לא מדבר על שכנוע המרואיינים ועל התחרות עם כלי התקשורת, אלא על להבין את הסיפור בכלל, את העומק שלו".

אתה מצליח לשמור על אופטימיות?

"בטח, במאקרו אני חושב שננצח במלחמה. זה ייקח זמן, זה יעלה לצערי בעוד הרבה אבידות - אבל ננצח את המלחמה, אנחנו לא בסכנה קיומית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...