המחזמר "שאול" של שלמה ארצי יצא היום (שישי) לדרך באופן רשמי בתיאטרון "היכל שלמה" בתל אביב, בו התקיימה הפרימיירה של החזמר. מדובר בעיבוד עכשווי לסיפור שאול המלך - בחור פשוט מכפר חיטים שיצא למסע בעקבות שלושה אופנועים שנגנבו לאביו. בדרך הוא מומלך על העיר בית אל, מתאהב ונשאב למערבולת פוליטית.
הפחד מאובדן השליטה דוחף אותו למרדף ארוך וחסר תקווה אחרי דוד - זמר הרוק שגדל בביתו והתחבר לילדיו המוזיקאים מיכל ויונתן. דוד מאיים לרשת את מקומו והוא עושה הכל כדי למצוא חן בעיני אנשי העיר שגם הם גיבורי המחזה. מולם עומדת דמותו של שמואל חסר הפשרות שממליך את שאול וגם מעיף אותו.
"כשהתחלתי לכתוב את המחזמר, הרגשתי שאני לא רק כותב על מלך מהעבר, אלא על כל אדם שנשבר לו הלב מאהבה ואובדן ובעצם כל מי שנגע בכוח ואיבד את עצמו בהיבריס", מספר ארצי. "שאול בשבילי הוא כמו שיר: הוא מתחיל בתום, גדל באמונה, ומסתיים בצרחה גדולה.
"בתוך הטירוף של האיש הזה, שיצא בסך הכל לחפש אופנועים שנעלמו, יש משהו מאוד אנושי, של אדם בעקבות גורלו. אז הנה זה המחזמר: כולו ישראליות, שמתכתבת עם העבר, עם העולם, עם הכאן והעכשיו. סיפור עתיק ששר את עצמו מחדש ומרמז שאולי דרכו נוכל להבין גם משהו על עצמנו".
במחזמר, בבימויו של להב תימור ובניהולו האמנותי של לואי להב מפיק מוזיקלי: גיל פלדמן משתתפים בין היתר צחי הלוי, אלי דנקר, אלישע בנאי, תום כהן, מיכאל מושונוב, ניצה שאול, אור עמרמי ברוקמן ועוד ועוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
