שיר של אחרי מלחמה: החגיגה הגדולה בישראל יוצאת לדרך זו השנה ה-37

פסטיבל המחול בכרמיאל יתקיים כסדרו, לאחר שבוטל בשנה שעברה בעקבות הלחימה העזה בצפון • בין האירועים וההופעות באירוע: יהודה פוליקר, נטע ברזילי, להקת טיפקס, אברהם טל, אנסמבל להקת בת שבע ועוד

אלבי. צילום: איציק כהן

אחרי שבשנה שעברה נאלצו לוותר על חגיגת המחול הגדולה בארץ, השנה פסטיבל מחול כרמיאל חוזר ויתקיים בין התאריכים 1-3 ביולי. בפסטיבל, בו צפויים לבקר כרבע מיליון רוקדים מהארץ ומחו"ל , ישתתפו למעלה מ-30 אלף רקדני להקות מחול מכל הארץ תחת ניהולו האומנותי של גדי ביטון.

לצידם יקחו חלק זמרים וזמרות רבים במופעים שיחברו בין שני העולמות – המוזיקה והריקוד. את הפסטיבל יפתח המופע "משיב הרוח", החוקר את התהליך שעברנו כאומה מאז 7 באוקטובר דרך השלבים של הכאב, עיכול האובדן, הסולידריות, התקומה והתקווה לעתיד טוב יותר. בין המשתתפים במופע: אברהם טל, דניאל וייס, אורנה ומשה דץ.

אברהם טל. גם הוא יגיע לצפון, צילום: משה נחמוביץ

עוד בפסטיבל: תחרות המחול הישראלי לבמה "דברים שרציתי לרקוד" ע''ש אייל בן יהושע, על פי שיריו של יהודה פוליקר ובהשתתפותו. "מוכרחים להיות שמח", מופע החוקר את מה שמצחיק אותנו כישראלים, יתקיים בהשתתפות נטע ברזילי ולהקת טיפקס בבימויו של איציק כהן.

יהודה פוליקר. מנגן ושר, צילום: גיא פריבס

הופעת המחול "וירוס" של אוהד נהרין תבוצע על ידי אנסמבל בת שבע ולהקת הפלמנקו רמנגאר תארח את אחד מרקדני הפלמנקו הצעירים והמבטיחים בספרד Manuel Fernandez Montoya ואת הזמר הצועני Ezequiel Montoya. הפסטיבל יארח עוד הופעות, הרקדות ואירועי תרבות שיתקיימו מסביב לשעון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר