"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"ראיתי את הפחד שלהם בעיניים": עוזרים לילדים להתמודד עם טראומת 7 באוקטובר
אביגיל רובין ויואב ברתל, זוג בחיים וביצירה, מקימים בית לקבוצה שלהם ובו אולם תיאטרון מסודר • בעזרתו הם גם מסייעים לדור הצעיר שמתמודד עם פחדים וחרדות שהלכו והעמיקו מאז אירועי השבת השחורה • "אם יש ערך מוסף של חינוך או עזרה נפשית - אנחנו בעניין"
אביגיל רובין ויואב ברתל. צילום: לירון וייסמן

"ראיתי את הפחד שלהם בעיניים": עוזרים לילדים להתמודד עם טראומת 7 באוקטובר

אביגיל רובין ויואב ברתל, זוג בחיים וביצירה, מקימים בית לקבוצה שלהם ובו אולם תיאטרון מסודר • בעזרתו הם גם מסייעים לדור הצעיר שמתמודד עם פחדים וחרדות שהלכו והעמיקו מאז אירועי השבת השחורה • "אם יש ערך מוסף של חינוך או עזרה נפשית - אנחנו בעניין"

מאיה כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אחרי 14 שנות יצירה משותפת בהן זכו בפרסים על ההצגות שלהם (בהן "המרקיד", "יאבלק", ו"סיגריה אחרונה"), מקימים אביגיל רובין ויואב ברתל, זוג בחיים וביצירה, בית לקבוצה שלהם ובו אולם תיאטרון מסודר. "אנסמבל תוצרת בית" הוקם בסטודיו חדש בקריית המלאכה בתל אביב, בו השניים מתכוונים להמשיך שלב בסטודיו גם את עיסוקם השני - חינוך. לצד עבודת התיאטרון, השניים הם מורים וחיים את הקשר בין חינוך לתיאטרון. בעזרתו הם גם מסייעים לדור הצעיר שמתמודד עם פחדים וחרדות שהלכו והעמיקו מאז 7 באוקטובר.

עם ההצגה שלהם "החשמלטור", שמזמינה קהל צעיר ובוגר להתמודד עם פחד בעזרת תיאטרון, הופיעו ללא הפסקה בבתי המלון של המפונים, ובקרוב גם יעלו פרויקט נוסף וייחודי המיועד לנוער מפונה, שיחד איתם יצרו הצגות קצרות המעבדות את תקופת הפינוי.

"בפברואר קיבלנו את המפתח, שיפצנו את המקום יחד עם חברים, ועכשיו יש לנו אולם שיכול להכיל עד 70 מקומות", מספר יואב. "שם אנחנו מציגים את ההצגות שלנו ומארחים יוצרים באזורים שלנו, של תיאטרון מחול או יצירות אלטרנטיביות אחרות שיש בהן עיסוק בישראליות, בחוויה של להיות פה, ואם יש ערך מוסף של חינוך או עזרה נפשית - אנחנו בעניין".

"החשמלטור", צילום: יח"צ

ספר לי על ההצגה. אתם מסייעים לילדים להתמודד עם פחד.
"במרכז 'החשמלטור' דמות של בימאית, שחקנית ומנהלת תיאטרון. ביום ההצגה שלה יש הפסקת חשמל. היא לא יודעת מה לעשות ומזמינה חשמלטור ומגיע חיים החמוד, שסובל מפחד גבהים ומנסה לשכנע אותה לעשות את הצגה בתנאים הקיימים, בשל הפחד שלו לעלות על סולם. בסוף שניהם מתמודדים עם הפחד.

"זו הצגה שעלתה שנייה לפני הקורונה ואז נשארה בבית. חזרנו לזה באיטיות וכשהתחילה המלחמה נסענו איתה למלונות של המפונים. הבנתי שלילדים עדיף להתמודד עם דימוי ולא להתעסק בחיים עצמם. ראיתי את הפחד של הילדים שם בעיניים, אבל אף פעם לא השארנו את הפחד באולם. אם ראיתי שיש ילד שמפחד, אז לעזאזל ההצגה, קרצתי לו, הוספתי משפט. עבדנו איתם.

"אני משוכנע שברגע שילדים צופים בתיאטרון וגם חושבים על דימוי, דרכו הם מתמודדים עם משהו שאיתו הם מתמודדים ביום יום, ויוצאים חזקים יותר. לצד 'החשמלטור' אנחנו מגייסים כספים לפרויקט הבא, ובו ניצור במלונות של המפונים. זה ייקרא 'סיפורים מהלובי'. ניצור איתם יצירות קצרות, בהן ינסו לעבד את החוויה של להיות מפונה שבעה חודשים".

"החשמלטור", צילום: יח"צ

ההצגה "החשמלטור" תעלה ב-25 במאי וב-22 ביוני ותציג בבית "אנסמבל תוצרת בית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...