"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הזמר, המלחין והשחקן שמעון ישראלי הלך לעולמו

ישראלי, חלוץ הצגות היחיד וחתן פרס התיאטרון הישראלי על מפעל החיים, נפטר בגיל 91 • הוא היה ממקימי ההרכב "שלושת המיתרים" ונודע בעיקר בכינויו "פול רובסון הישראלי" בשל קול הבס העמוק שלו

, עודכן
0השמעה
שמעון ישראלי באולפני קול ישראל , משה פרידן, לע"מ
שמעון ישראלי באולפני קול ישראל. צילום: משה פרידן, לע"מ

חתן פרס התיאטרון הישראלי על מפעל חיים, הזמר, המלחין, הפזמונאי והשחקן שמעון ישראלי הלך לעולמו הבוקר (שישי) בגיל 91.

ישראלי, חלוץ הצגות היחיד, התחיל את הקריירה שלו בשנות ה-30. בפולין, כילד שנהג להופיע מול חבריו, שרד את השואה אך איבד בה רבים בני משפחתו ועלה ארצה ב-46 במסגרת עליית הנוער. כנער החל דרכו בתיאטרון האוהל, משלב במקביל משחק ושירה, עם קול הבס העמוק של, ובתום שירותו בצוות הווי צבאי, "להקת הכרמל", הופיע בהצגת "זעקי ארץ אהובה" בהבימה ומשם עבר להצגות "הנפש הטובה מסצ'ואן", בתיאטרון הקאמרי. ול"הוא הלך בשדות".

עם שניים מחבריו בהצגה, אריק לביא וצבי בורודו, הקים את הרכב "שלושת המיתרים" ונודע בעיקר בכינויו "פול רובסון הישראלי" בשל קול הבס העמוק שלו. הלהקה הופיע בארץ ובעולם ולאחר פירוקה הופיע בתיאטרון הסאטירי "סמבטיון", שבו היה המבצע המקורי של השיר "הלילה הולך בשדרות" מאת נעמי שמר, וב- 1959, ביוזמתו של אפרים קישון, הצטרף ללהקת "בצל ירוק", בתוכניתה "אף מילה למורגנשטיין". בשנות ה-60 חנך את עידן תוכניות היחיד בבידור הישראלי, כשיצא ב"מועדון התיאטרון" עם תוכניתו "סתם יום של חול" בה שר שירים שהלחין וכתב, והמשיך גם לתיאטרון חיפה, שם נחשב לאחד השחקנים המובילים. לצד היותו שחקן וזמר עסק גם בבימוי ותסריטאות. ביים מופעים והצגות תיאטרון, ביים את אחת מתוכניותיה של להקת פיקוד צפון, ואף הלחין חלק משיריה (בהם "עמק דותן" ו"טנגו אלף הפרצופים").

הוא השתתף בכתיבת תסריטים לסרטי קולנוע עלילתיים ("לופו בניו יורק", "אדון ליאון" ו"בלפר") וסרטי מתיחות ("חייך אכלת אותה"). יחד עם יעקב מלכין היה שותף בכתיבת התסריט ל"המרתף", סרט ישראלי בבימויו של נתן גרוס, הראשון שעסק בנושא השואה, בו גם שיחק. הסרט זכה בפרס כינור דוד ובפרס הצעירים בפסטיבל ברלין, אך נחל כישלון קופתי.

בשנת 1970 נסע ישראלי לדרום אפריקה למשך שנה, שם גילם את דמותו של טוביה החולב במחזמר "כנר על הגג", ובהמשך שיחק בסרטו של מנחם גולן "מבצע יונתן" ובסרטים והצגות נוספים.

בשנת 2001 הוציא לאור את ספרו "הגועל והנפש - מקאמות הומוריסטיות" הכולל 39 מקאמות העוסקות בחברה הישראלית בשנות השמונים של המאה העשרים, ולאורך השנים הלחין שירים נוספים בהם "שיירת הרוכבים" ל"דודאים" למילים של נעמי שמר, "כך בראו את העולם" ו"האורקסטרה של ראשון" שכתב דן אלמגור , הוציא מספר אלבומים של שירים בביצועו, ובהם "ערב ישראלי" ו"סתם יום של חול" ועל השיגיו לאורך השנים זכה בפרסים בהם בהם בשנת 1998 תואר "יקיר העיר חיפה", ובשנת 2004 זכה ב"פרס התיאטרון הישראלי" על מפעל חיים. בשנת 2015 זכה בפרס מפעל חיים מטעם אשכולות ואקו"ם. ובשנת 2022 זכה בפרס אריק איינשטיין לאומנויות, על פועלו בתחום התיאטרון.

הלוייתו של ישראלי תיערך ביום ראשון ב 14:00 בצהריים בקיבוץ מבוא חמה שברמת הגולן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר