"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לוקה בהפרעה נפשית פסיכיאטרית": יהורם גאון נגד אהוד ברק?

הזמר והשחקן הוותיק תקף בחשבונו בפייסבוק ראש ממשלה לשעבר מבלי לנקוב בשמו, למרות שלא הותיר מקום לספק בקשר לזהותו • בפוסט המדובר טען גאון כי המנהיג לשעבר פוגע בכוונת תחילה במוסדות המדינה על מנת להביא למצב של התמוטטות ורווח אישי

,עודכן
0השמעה
אהוד ברק ויהורם גאון. צילום: גדעון מרקוביץ, יהונתן שאול

אחרי שצפה בישראל נקרעת ומדממת בשבועות האחרונים,יהורם גאוןהחליט שהוא אינו יכול עוד לעמוד מהצד ולשתוק. בפוסט שכתב בסוף השבוע האחרון הוא תקף באופן קשה את מי שהגדיר כ"ראש ממשלה לשעבר" כשטען כי הוא לוקה בהפרעה נפשית פסיכיאטרית ומביא באופן מכוון ומודע לקריסת המערכות במדינה, וזאת על מנת לגזור בסופו של דבר רווח אישי ופוליטי. למרות שלא נקב בשמו, הוא לא הותיר מקום לספק בקשר לזהותו. גאון הביע בשנים האחרונות דעות המזוהות עם מחנה הימין ועם נתניהו.

"יש ראש ממשלה 'לשעבר' שמאמין שהמדינה חולה, והוא רוצה לרפא אותה ולהושיע אותה, להציל אותה מעצמה", טען גאון. "ויש חולי בשם 'תסמונת מינכהאוזן באמצעות שליח' שזוהי תסמונת נפשית מוכרת בתחום הפסיכיאטריה, אשר עיקר ביטויה בכך שאדם גורם בכוונה לפציעה או למחלה של אדם אחר, במטרה שניסיונות ההצלה שלו יעידו על טוב ליבו ומסירותו של הפוצע", הסביר את התיאוריה שלו.

יהורם גאון,צילום: אריק סולטן

"הלוקה בתסמונת 'מינכהאוזן באמצעות שליח' הוא בדרך כלל הורה או בן זוג. לפעמים, כמו במקרה שלנו, זה ראש ממשלה לשעבר", כתב גאון. "ברוב המקרים הלוקה בתסמונת גורם למחלה גופנית אצל הקורבן, בהזרמת חומר מסוכן לדמו, ואז הוא מריץ אותו לבית חולים כדי להצילו", המשיך.

לקראת סוף דבריו ביקש לחדד את דבריו שאולי לא יובנו לחלק מהגולשים העוקבים אחרי תכניו. "אם לא הבנתם עדיין, אנחנו הקורבן שה'לשעבר' הזה מנסה לגרום לכל המערכות שלנו לקרוס ולהישבר כדי לבוא ולהושיע אותנו מקריסה", חתם.

מטעמו של אהוד ברק נבחר שלא להגיב לדברים.

לא ניתן היה להשיג את תגובתו של יהורם גאון עד למועד פרסום ידיעה זו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר