מזמינות אתכן לכנס."מברכות על התהליך" | צילום: הגר בדר

הבמה שלהן: היוצרות שנלחמות על שוויון מגדרי בתיאטרון

במאיות, יוצרות ומנכ"לים של תיאטראות ייקחו חלק בכנס לקידום שוויון מגדרי שייערך ביוזמת פורום יוצרות התיאטרון בישראל • "תיאטראות רבים כבר עושים שינויים כדי לתקן את המצב", משתפת הבמאית תמר קינן

המאבק של פורום יוצרות התיאטרון בישראל לשיוויון מגדרי עולה שלב. ביום ראשון יתאגדו נציגים של מוסדות התרבות בתל אביב יחד עם אנשי העירייה בתיאטרון צוותא כדי לדון בפערים שבין גברים לנשים בתחומי היצירה.

המושב המרכזי של הכנס ייערך בהשתתפות בכירות ובכירי הנהלות התיאטראות הרפרטואריים בתל אביב, והוא ייפתח עם הצגת תוכנית "עיר שווה" - התוכנית לקידום שוויון מגדרי בתל אביב-יפו.

בין הנושאים שיעלו בכנס: שיחות עם יוצרות ויוצרים מעולם התרבות על הצעדים הראשונים בעולמות הפרינג' והתיאטרון הממוסד, הקשיים מול הממסד והבמה כזירת מחאה, הטרדות מיניות והתעמרות במקום העבודה, תקרת הזכוכית של במאיות בישראל ועוד.

בין המשתתפות שייקחו בו חלק: איה קפלן, דליה שימקו, נטלי צוקרמן, רוני ברודצקי, שרה פון שוורצה, חיימון גולדברג מנכ"ל צוותא, נעם סמל מנכ"ל תיאטרון הבימה, ציפי פינס מנכ"לית תיאטרון בית ליסין, גלעד קמחי המנהל האמנותי של הקאמרי, תמר קינן, נועה שכטר ועוד.

לדברי ציפי פינס, "קידום נשים יוצרות בעולם התיאטרון הוא תהליך מבורך, והעלאת הנושא במסגרת הזו היא הישג חשוב. גם אם התהליך התחיל באיחור בשל הרגלים חברתיים מיושנים, יש לברך עליו".

מנכ"לית בית ליסין ציפי פינס, צילום: אפרת אשל

תמר קינן, במאית, חברת פורום היוצרות בתאטרון וממארגנות הכנס: "תיאטראות רבים כבר עושים שינויים ומציבים מטרות כדי להגיע לשוויון מגדרי מלא וזה מדהים. הכנס הזה חשוב כי הוא מעמיק בחקר ההשלכות של אי השוויון המגדרי בתיאטרון, ומצביע על כל מה שנוכל להרוויח מתיקון המצב. אנחנו מזמינים את הקהל לקחת חלק בתשובות ובפתרונות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...