"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ילדי בית העץ": הילדים הם רק התירוץ

אם יש לכם ילדים ואתם עוד לא מכירים את "ילדי בית העץ", המופע השלישי של ההרכב הנפלא הוא סיבה מעולה להכיר סופסוף • ביקורת

,עודכן
צילום: אורית פניני // מתוך המופע "ילדי בית העץ 3"

אם אתם עדיין לא הורים לילדים, נחסכות מכם הרבה תופעות מוזיקליות (וזה ניסוח עדין), שבהיעדר הפילטר הנכון מגיעות אל אוזני הזאטוטים ועלולות להיתקע גם לכם בראש. מצד שני, יש פנינים שלא הייתם מגלים לבד, ומעל כולן - לטעמי - ניצבים כיום "ילדי בית העץ".

בשנה האחרונה יצא הדיסק השלישי של ההרכב המוזיקלי, הנושא את שם הפרויקט שאותו מובילים יאיא אהרונוב, חבר להקת הדג נחש, ואחיו, רן כהן אהרונוב. ההופעה היא חלק בלתי נפרד (בעיקר לאור הדרישה הבלתי נגמרת מצד הקהל הצעיר והמבוגר) מסדרת הדיסקים, הספרים, ואף סדרת הטלוויזיה שבאה בעקבותיהם.

בסוף השבוע היתה ההופעה החגיגית של "ילדי בית העץ 3" באולם רקנאטי במוזיאון תל אביב סולד־אאוט, וזה גם היה המצב בשתי הופעות שנערכו באמפי שוני בקיץ שעבר ובאולמות רבים אחרים ברחבי הארץ. בניגוד להרבה כוכבי ילדים אחרים, שאליהם אבא ואמא נאלצים להיגרר עם הרבה סבלנות ועצבים מברזל, אצל "ילדי בית העץ" תמצאו גם את ההורים מחייכים מהרגע הראשון, שרים את כל השירים בעל פה ונהנים מכל רגע (בכתבת טלוויזיה על ההרכב ועל עבודתו הודתה אחת האימהות שהיתה נהנית מההופעה גם, ואף יותר, אם היתה מגיעה בלי הילדים). המילים, העיבודים וההגשה הופכים את מה שכביכול אמור להיות שירים לילדים, לשירים שפשוט כיף לשמוע.

ההצלחה של "ילדי בית העץ" מתחילה באיכות של הטקסטים (לא תמצאו פה חרוזי תת־רמה שלא חסרים בתעשייה הענפה הזו) ובעובדה שהם מתייחסים לשורה ארוכה של נושאים המעסיקים את הילדים ואת ההורים: החל ביום הולדת, דרך כלבה מאומצת, להיות ילד סנדוויץ' והפרעות קשב, ועד שיר על איך זה להיות בן להורים גרושים ומה עושים כשלא מקבלים תשובות אמיתיות מאבא ומאמא.

הפרויקט כולל שירים שעוסקים גם בתחושות המורכבות שעולות מול תמונה של ילד פליט מסוריה, בחברות עם ילד של מהגרים, ויש גם שיר הלל לאמא שעשתה את כל הדרך מאתיופיה. אגב, השיר האחרון, "אמא ספרי לי", שאותו מקדישה סולנית ההרכב, איילה אינגדשט, לאמה - נכנס בחודשים האחרונים לפלייליסט של גלגלצ.

גם אם אתם עדיין לא חלק מעדת המעריצים של "ילדי בית העץ", ביקור בהופעה שלהם ישאב אתכם אל העולם הקסום הזה. ההופעה הקרובה תתקיים ב־15 באוגוסט בסינמה סיטי גלילות, ואחריה רק ב־26 בספטמבר במיני ישראל. ההנאה מובטחת.

ילדי בית העץ 3, אולם רקנאטי, מוזיאון תל אביב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר