"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

''רואים שלא נעים לה'': גיא פלג הביך את הטכנאית בשידור חי

מה שהתחיל כסמול-טוק קליל באולפן הווידאו של 103FM הפך למונולוג תוכחה פומבי של גיא פלג כלפי האחראית על השידור, ובו דימויים מהכדורגל ואיום להחליף אותה • הגולשים בטוויטר לא נשארו אדישים, וחלקם ממש לא הסתפקו בביקורת מנומסת

0השמעה
גיא פלג , משה שי
גיא פלג | צילום: משה שי

מה שאמור היה להיות סמול-טוק קליל באולפן הפך לאחד הרגעים הצורמים של השבוע ברדיו. במהלך שידור חי באולפן הווידאו של תוכניתו ב103FM, פנה המגיש גיא פלג, כתב הפלילים המוכר, אל שקד מורג, האחראית על השידור, והעביר עליה מול המצלמות ביקורת חריפה וארוכה. הניסיון לייצר דינמיקה משעשעת הפך מהר למפגן שעורר חוסר נוחות בקרב הצופים, וגלש עד מהרה לרשת.

בלב המונולוג עמדו דימויים מעולם הכדורגל. פלג טען כי מורג "שוב אחראית על השידור, שוב בורחת מהכדור", והוסיף השוואה עוקצנית: "כמו מכבי חיפה, אין לה מנהיגות". משם הוא רק העלה הילוך, ואיים בפומבי להחליף אותה באיש צוות מתחנה מתחרה. "אולי הוא שחקן שבא לקבל כדור, עושה תנועה, רוצה לאיים על השער, רוצה להיות מעורב במשחק", אמר על בני הלפרין מרדיו צפון, וחזר וזעק: "את דועכת לי! את דועכת לי!".

פלג גם השווה את מורג לשחקנים גדולים שמקפידים על חימום לפני משחק, וטען שהיא לעומתם מגיעה לשידור "בשנייה האחרונה" בלי תובנה או המלצה לקהל. "יש לך כאן את הבמה שלך, אבל את בורחת מהכדור אחותי", סיכם. כשמורג ניסתה לפרוק את המתח והציעה לדבר על מזג האוויר, פלג פסל את ההצעה על הסף: "כולם מדברים, כן ביבי לא ביבי, די כמה אפשר לשמוע... מזג אוויר זה לסוף שבוע".

אולי לא הבנתי את ההומור, אבל הסגנון של גיא פלג כלפי טכנאית השידור שקד מורג הרגיש לי לא בנוח. או שאני מפספס משהו? pic.twitter.com/lRhJ4ttn2d

— Amir (@amiros74) August 27, 2026

''שייך כל כך לניינטיז''

התיעוד מהאולפן התגלגל במהירות לטוויטר, ושם ספג פלג גל ביקורת חריף במיוחד. גולשים תקפו את הטון ואת מה שתיארו כהתנשאות, וחלקם קשרו זאת לרוח התקופה. "אין מילה אחרת. רשע", כתב אחד; אחר הסתפק בשתי מילים: "איש עלוב". היו שמיקדו את הביקורת דווקא בתפיסת העולם שמאחוריה: "שייך כל כך לניינטיז", עקץ גולש, שהוסיף כי מדובר בהתנהלות שכולה "passive aggressive", ו"חיים קשים עם מסווה של חיוך מזויף".

אחרים הרחיבו את הביקורת אל מעבר לפלג עצמו, אל ההפקה שגיבתה אותו וצחקה יחד איתו לאורך הקטע. אחד הגולשים טען כי צוות התוכנית "מגבה את דברי ההבל המוסווים כצחוקים חבריים", והוסיף שניכר היה שלמורג עצמה לא היה נעים מהמצב. הביקורות נעו מהסתייגות מנומסת ועד אמירות בוטות במיוחד כלפי המגיש.

גיא פלג | צילום: צילום מסך מתוך "מה באמת קרה שם?" קשת 12
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר