חשיפה: נשאי HIV שאינם מטופלים אינם רשאים להגיע לאירוויזיון 2021 שייערך החודש ברוטרדם, הולנד.
כידוע, ההכנות לאירוויזיון בעיצומן ובימים אלה נשלמת מכירת הכרטיסים במתווה החדש שהותאם למשבר הקורונה העולמי. במסגרת המתווה הוחלט כי רוכשי כרטיסים שרכשו כרטיס בשנה שעברה, רשאים לרכוש כרטיס גם השנה - אבל לא כולם.
ל"ישראל היום" הגיעה רשימה של קבוצות הסיכון, כפי שנשלחה לרוכשים. בין הקבוצות שאינן רשאיות להגיע למתחם האירוויזיון או לרכוש כרטיס לאירוע גם נשאי HIV שאינם מטופלים, או כאלה שסובלים ממערכת חיסונית בעייתית.
יש לציין כי בהודעה נכתב כי ההחלטה התקבלה על פי ממשלת הולנד ולא על-ידי ההפקה. עוד נציין כי בישראל, למשל, חוסנו נשאים מכל הסוגים, והם מוגנים מפני נגיף הקורונה לכל דבר ועניין. סעיף מפלה זה מפתיע במיוחד לאור העובדה שמדובר בתחרות שמזוהה מאוד עם הקהילה הגאה, ושהיא מהווה חלק נכבד ממעריציה.
"אנשים מחוסנים מוגנים מפני קורונה מכולם, בלי קשר למצב נשאות HIV", אישש עברו "ישראל היום" מומחה בתחום. "יתרה מזאת, נשאי HIV גם לא נמצאים בסיכון יתר לעומת קבוצות אחרות, אם הם מחוסנים - אין בעיה".
מלבד קבוצה זו, גם מבוגרים מעל גיל 70, מבוגרים (מעל גיל 18) עם מחלות רקע, חולי לב כרוניים, חולי סכרת, חולי כליות, מושתלי איברים, חולי סרטן מטופלים ועוד, אינם רשאים לרכוש כרטיסים לאירוע המוזיקלי הגדול של השנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו