טינה טרנר, להקת פו פייטרס והראפר ג'יי.זי נכנסו רשמית להיכל התהילה של הרוק'נרול בטקס השנתי שהתקיים בסוף השבוע.
ארבע שנים אחרי שהפך לאמן ההיפ הופ הראשון שנכנס להיכל התהילה האמריקני של כותבי השירים, ג'יי.זי בן ה־51 נבחר להצטרף גם להיכל התהילה היוקרתי ביותר בתעשיית המוזיקה.
כניסה להיכל התהילה של הרוק'נרול הוא תואר כבוד שמוענק מאז שנת 1985 ליוצרים ולמוזיקאים שפעילים יותר מ־25 שנה ושהשפעתם ניכרת. ב־2007 הפכו חברי הרכב ההיפ הופ מהאייטיז Grandmaster Flash and the Furious Five לנציגים הראשונים מסצנת ההיפ הופ שנכנסו להיכל, ובעשור האחרון צורפו להיכל בין היתר גם הביסטי בויז והראפר המנוח טופאק שאקור.
את מחוות הווידאו לג'יי.זי בתחילת הטקס פתח לא אחר מאשר נשיא ארה"ב לשעבר, ברק אובאמה, שאמר למצלמה: "פניתי למילותיו של ג'יי.זי בנקודות שונות בחיי. הוא נחשב כיום אחד האמנים המוערכים בהיסטוריה והשתקפות של החלום האמריקני, חלום שהוא עוזר לממש עבור בחורים צעירים כמוהו".
קטע הווידאו המשיך עם ברכות מכוכבי ענק כמו ריהאנה, סמואל אל. ג'קסון, האלי ברי, לברון ג'יימס, דייוויד לטרמן וכמובן רעייתו ביונסה. בסיום חלקה לו כבוד גם בתם הבכורה - בלו אייבי. את הפרס העניק לו הקומיקאי דייב שאפל.
את ההוקרה לטינה טרנר הובילה השחקנית אנג'לה באסט, שגילמה אותה בסרט הדרמה הביוגרפי "מה זה בכלל קשור לאהבה?" מ־1993, תפקיד שעליו היתה מועמדת לאוסקר. כריסטינה אגילרה ביצעה את אחד הלהיטים הגדולים של טרנר "River Deep, Mountain High" וזמרת האר אנד בי H.E.R ביצעה את "It’s Only Love" בדואט עם זמר הקאנטרי קית' אורבן, שהוקפץ ברגע האחרון לאחר שבריאן אדמס, שהיה אמור להופיע בטקס, נמצא חיובי לקורונה.
טרנר, שבחודש הבא ימלאו לה 82, נעדרה מהאירוע מפאת מגבלות הקורונה, ושלחה מראש נאום תודה בווידאו מביתה בשווייץ, שם היא מתגוררת שנים רבות עם בעלה, מפיק המוזיקה הגרמני ארווין באך.
מוזיקאית ותיקה נוספת שנכנסה להיכל התהילה היא קרול קינג, מי שכתבה וביצעה להיטים כמו "You’ve Got a Friend" ו־"Natural Woman" של ארית'ה פרנקלין. קינג בת ה־79 נכנסה להיכל בפעם השנייה, לאחר שקיבלה את הכבוד לראשונה כבר ב־1991, אז נבחרה כיוצרת ולא כמבצעת. את החלק האמנותי לכבוד קינג הובילה טיילור סוויפט, שביצעה את שירה "Will You Still Love Me Tomorrow".
דייב גרוהל, סולן להקת פו פייטרס, נכנס גם הוא להיכל התהילה בפעם השנייה, לאחר שעשה זאת כבר ב־2014 כאחד מחברי להקת נירוונה המיתולוגית. מי שהעניק לפו פייטרס את הכניסה להיכל התהילה בטקס היה פול מקרטני, ויחד הם ביצעו את אחד הלהיטים של הביטלס "Get Back".
בין האמנים הנוספים שבלטו בטקס היו להקת הבנות Go-Go’s שקיבלו פרס מידיה של השחקנית דרו בארימור, והראפר אל אל קול ג'יי שקיבל פרס על תרומתו למוזיקה, ונתן הופעה מרשימה ביחד עם אמינם וג'ניפר לופז.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו