"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
עשור למותה של איימי וויינהאוס: האם היא הייתה יכולה להצליח היום?
ב-23 ביולי 2011 הלכה לעולמה הכוכבת הבריטית, בגיל 27 • עשר שנים אחרי אפשר כבר להגדיר מהי המורשת שהשאירה אחריה אחת האייקונים הגדולים של המוזיקה העולמית
האם היתה מצליחה עד היום? ווינהאוס | צילום: אי.פי

עשור למותה של איימי וויינהאוס: האם היא הייתה יכולה להצליח היום?

ב-23 ביולי 2011 הלכה לעולמה הכוכבת הבריטית, בגיל 27 • עשר שנים אחרי אפשר כבר להגדיר מהי המורשת שהשאירה אחריה אחת האייקונים הגדולים של המוזיקה העולמית

עמי פרידמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ב־23 ביולי 2011 הלכה לעולמה איימי וויינהאוס, והותירה אחריה עשרות אלפי מעריצים שבורי לב. בימים שלאחר מותה הטראגי בגיל 27 הגיע קהל רב של צעירים אל רובע קמדן הלונדוני, שם התגוררה, לחלוק לה כבוד אחרון. ממש כמו בחייה, גם מותה לווה בסיקור תקשורתי כבד, ואת השטח הקיפו עשרות צלמי פפארצי. תחת שמש בריטית קופחת נבנו להם במקום "מקדשים" קטנים, לזכר מי שהייתה יותר מכוכבת פופ או אייקון תרבות. היא הייתה קול של דור.

אמנם היה מדובר בכרוניקה של מוות ידוע, אבל עם השנים הלכו והצטברו העדויות והסיפורים המצמררים אודות ימיה האחרונים. הפעם האחרונה שבה יצאה הזמרת מגמילה הייתה באביב 2011. לא ברור כמה היא עצמה רצתה בכך, אבל הצוות שהקיף אותה היה נחוש בדעתו להשיב למסלול את התרנגולת מטילת ביצי הזהב. בתכנון היה שיר שהייתה אמורה לבצע לסרט ג'יימס בונד "קוואנטום של נחמה" (שלא יצא לפועל), וסיבוב הופעות עם 12 תאריכים באירופה. כדי לעבור את סיבוב ההופעות הזה בשלום, איימי - שיצאה מגמילה שבועות בודדים קודם לכן - המירה את הסמים באלכוהול.

במאמר שכתבה לפני מספר חודשים לעיתון "הסאן", חשפה חברתה משכבר הימים, טיילר ג'יימס, כמה פרטים מטרידים מאוד מאותו סיבוב הופעות. "ביום ההופעה הראשונה, שומרי הראש שלה הרימו את איימי מהספה", כתבה, לאחר שסיפרה כי הכוכבת לא הפסיקה לשתות במשך חמישה ימים. "הם התבקשו להעלות אותה למכונית. היא הייתה חצי מחוסרת הכרה. ישבתי לידה וחשבתי 'זה כל כך לא בסדר'. היא הייתה כל כך מבולבלת וחלשה. המאבטחים נאלצו לעזור לה לעלות על המטוס. הם סייעו לה לעלות במדרגות".

ההופעה בבלגרד נחשבה לאסון. איימי הייתה שתויה לחלוטין ולא במצב להופיע מול קהל של 20 אלף איש. היא התנדנדה על הבמה, שכחה את המילים לשיריה וגורשה בקריאות בוז מהבמה. 11 התאריכים הנוספים בסיבוב ההופעות ההוא בוטלו.

את הימים הבאים בילתה הזמרת בביתה המוזנח שבקמדן, בעיקר בשתייה. היא נפגשה עם הרופאה שלה ביום לפני מותה, וסיפרה לה שחזרה לשתות. על פי עדות הרופאה, איימי אמרה בשיחה שאינה רוצה למות.

בשעות הערב של ה־22 ביולי ישבה איימי עם שומר הראש שלה, אנדרו מוריס, והציגה לו סרטונים שלה בלפטופ. "וואו, אני יודעת לשיר", אמרה לו, לפי עדותו, ברגע של פרגון עצמי. "ברור שאת יודעת", ענה לה. בצהרי היום שלמחרת, לאחר שהוטרד מהשקט ששרר בחדרה במשך שעות כה ארוכות, מצא אותה מוריס כשהיא אינה בין החיים. סיבת מותה הרשמית הייתה הרעלת אלכוהול. כמות האלכוהול בדמה בעת מותה עמדה על 416 אחוז.

פרחים ומתנות שנאספו ליד ביתה של וויינהאוס בלונדון, GettyImages

רבים ניסו לתהות מה היה עולה בגורלה של וויינהאוס לו הייתה מצליחה להתנקות ולהשיב את חייה למסלולם. האמת היא שלא בטוח שהיא הייתה מצליחה כמו בתחילת דרכה. בסופו של דבר, וויינהאוס מתה שש שנים לאחר צאתו של "Back to Black" האלבום שהפך אותה לסופרסטארית. אופנות הן דבר משתנה, ומולה קמו מתחרות שהושפעו ממנה, עם קולות גדולים והרבה יותר אמביציה, כמו אדל.

זה לא מקרי שווינהאוס הייתה האחרונה להיכנס למועדון ה־27 המפוקפק, לצד אגדות כמו ג'ימי הנדריקס, ג'ים מוריסון, ג'ניס ג'ופלין או קורט קוביין - כולם הלכו לעולמם בגיל הצעיר הזה. עבור מוזיקאים רבים, מותה היווה סימן אזהרה לכל כוכב וכוכבת עולים. נראה שכל הזמרות שימלאו את מקומה בשנים שאחרי ויהפכו לשמות החמים במוזיקה העולמית, מאדל דרך לנה דל ריי ועד טיילור סוויפט ובילי אייליש - בחרו סגנון חיים אחר. הרס עצמי הוא כבר לא דבר מתקבל על הדעת.

אחרי ווינהאוס צמח בארה"ב ובבריטניה דור חדש של מוזיקאים. לרובם תדמית ממורקת. גם מי שבכל זאת פלירטט עם שדים, כמו, למשל, מיילי סיירוס, לא עשה זאת מספיק קרוב לקצה.
בעולם מקצועי שבו התדמית וההופעה הן אלה שמגדירות הצלחה של אמן, אין עוד מקום לקלישאת כוכב הרוק הבעייתי, שחייו הולכים ונחרבים אל מול כל העולם. אולי זו המורשת האמיתית של איימי ויינהאוס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...