"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שולי רנד הפתיע את בר צברי: ''יש דברים שאי אפשר לתכנן''
בפודקאסט בגלגלצ חשפו בר צברי ואבי אוחיון את שרשרת הצירופים הבלתי-מתוכננת שמאחורי "המלך בשדה" • הכל התחיל דווקא כשצברי היה בחופשה בתאילנד, ואז נחתה הודעה אחת
שולי רנד. צילום: קוקו

שולי רנד הפתיע את בר צברי: ''יש דברים שאי אפשר לתכנן''

בפודקאסט בגלגלצ חשפו בר צברי ואבי אוחיון את שרשרת הצירופים הבלתי-מתוכננת שמאחורי "המלך בשדה" • הכל התחיל דווקא כשצברי היה בחופשה בתאילנד, ואז נחתה הודעה אחת

אביב דרורי
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

"המלך בשדה", הדואט של בר צברי ושולי רנד, היה אמור להיות שיר סולו. בפודקאסט "באולפן עם אבי אוחיון" בגלגלצ סיפרו צברי והיוצר אבי אוחיון כיצד סדרה של מקרים לא-מתוכננים הפכה אותו לדואט.

הכל קרה דווקא כשצברי לא היה בארץ, אלא בחופשה בתאילנד. בזמן ששהה שם, הגיע שולי רנד לאולפנו של אוחיון לסשן אחר לגמרי. "המוח שלי כל הזמן עובד, ותוך כדי תנועה אני אומר, רגע, בוא נשמיע לשולי את 'המלך בשדה', אולי נפתיע את בר", שחזר אוחיון.

''מעריץ שלו''

אוחיון ידע כמה צברי מעריך את רנד, והחליט לזרום עם הרגע. "אני יודע כמה אתה אוהב את האיש, ואני כאילו מעריץ שלו", אמר לצברי. "ויש דברים שמתחברים, דברים שאי אפשר לתכנן. זה לא תוכנן שזה יהיה דואט עם שולי".

מיד אחרי ההקלטה שיגר אוחיון לצברי את הסקיצה, בלי התראה מוקדמת. "יום אחד אתה מקבל ממני פתאום הודעה, קובץ שמע", תיאר. צברי לחץ פליי, שמע את עצמו פותח את השיר, ואז: "פתאום אתה שומע בית שני בדרך, וזה שולי".

צברי אמר שהמהלך הזה מלמד משהו על עצם היצירה. "התחושה שלך שאתה יודע להרגיש משהו ולהכניס אותו לתוך שיר", אמר לאוחיון. "אני חושב שזה בסוף הסיפור של יצירה, הכי חשוב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...