אחרי הסכסוך עם משפחתה של נעמי שמר: המהלך החדש של נונו

הזמרת משחררת שיר ראשון מתוך האלבום שנגנז בעקבות שבת השחורה • במקביל, כידוע, נפתרה הדרמה מול משפחתה של נעמי שמר

נונו. צילום: קוקו

חורף 2023 היה אמור להיות אחר לגמרי, אבל שבת שחורה אחת הכניסה את החיים של כולנו לטלטלה קשה שאת תוצאותיה המצמררות אנו מרגישים עד היום.

הזמרת נונו, שתכננה להוציא אז אלבום חדש, הבינה שהמציאות השתנתה והאלבום נשאר כקובץ בודד במחשב.

עכשיו, עם תחילת הקיץ ותחושת הפורקן והרצון לרקוד ולטרוף את העולם שרבים מרגישים, היא משחררת שיר מתוך אותו אלבום גנוז שאיתו אפשר לחזור לרקוד.

"בוא" הוא סינגל קליל ומתקתק, שיוצא במיוחד לקראת מופע חגיגות 5 שנות הקריירה שלה שיתקיים בבארבי ב-22.8 עם אורחים מפתיעים.

לפני כשבועיים, בתוכנית "קובנוביק" בכאן חדשות ברשת ב', עלתה נונו לדבר על השיר החדש שלה ושל ג'ימבו ג'יי, "ספורט", שהוא חידוש ל"שיר המכביה" של נעמי שמר משנת 1981. השיר המחודש כולל בתים נוספים וכמה שורות באנגלית.

משפחת שמר, שחבריה הם בעלי העיזבון של המשוררת האייקונית, האזינה לשידורם של רוני קובן וחן ליברמן שבו התראיינה נונו, וזעמה על השימוש בשיר ללא קבלת רשותם.

עם זאת, לאחר שיח ישיר, פתוח ומכבד בין הצדדים, הובהר כי נפלה טעות שנעשתה בתום לב וללא כל כוונה לפגוע בזכויותיה או במורשתה המוזיקלית הענפה של נעמי שמר ז"ל. במסגרת ההבנות שהושגו, בוצע גם תיקון קרדיטים כנדרש, מתוך כבוד ליצירתה המקורית ולזכויות הנוגעות לה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר