אושר כהן או נועה קירל? איזה שיר הושמע הכי הרבה מאז תחילת המלחמה

אקו"ם פרסמה את רשימת 25 השירים המושמעים ביותר ברדיו מאז תחילת מבצע "שאגת הארי" • כל הנתונים בפנים

אושר כהן, נועה קירל, נועם בן. צילום: קוקו, משה בן שמחון

האולמות סגורים, המועדונים חשוכים, עולם התרבות בטלטלה, ואת המוזיקה אפשר לשמוע בינתיים רק ברדיו ובשירותי הסטרימינג הדיגיטליים. אבל מתברר שגם כשהתותחים רועמים, המוזיקה חזקה מתמיד.

בחודש האחרון הישראלים האזינו לשירים ישראליים, וכעת באקו"ם, האגודה השומרת על זכויות היוצרים בישראל, מפרסמים את נתוני ההשמעות ברדיו מאז תחילת המערכה מול איראן, לאורך כל חודש מרץ.

רשימת 25 השירים המושמעים ביותר בתחנות הרדיו בארבעת השבועות האחרונים מתפרסמת הבוקר (שני) באמצעות מערכת "אקו"ם און אייר" לניטור שידורי הרדיו בישראל.

אז למה הישראלים האזינו בחודש האחרון?

השיר המושמע ביותר ובפער גדול הוא "MICHELLE", השיר הישראלי לאירוויזיון 2026 שמבצע נועם בתן ושיצרו נדב "נאבי" אהרוני, צליל קליפי, יובל רפאל ונועם בתן.

נועם בתן, נציג ישראל לאירוויזיון 2026, צילום: תימור אלימלך, כאן 11 (באמצעות רויטרס)

במקום השני השיר "כולם גנבים" שמבצע אושר כהן, שגם כתב לצד טל קסטיאל ונוריאל ישרזדה.

במקום השלישי "או לה פופה" שמבצעת נועה קירל, שגם כתבה יחד עם נדב "נאבי" אהרוני וצליל קליפי.

במקום הרביעי "בשעות הבודדות" בביצוע איתי לוי שיצרו אבי אוחיון, מתן דרור ואליאור רביד.

במקום החמישי "בן 32" בביצוע עומר אדם ושיצרו טל קסטיאל, עדן אטד ורז קופרמן.

למקום השישי הגיע "עוד לא אהבתי די" בביצוע יהורם גאון וסאבלימינל.

למקום השביעי "רוקי" של אודיה אזולאי.

נועה קירל בבית ילדותה, 17 בפברואר, 2026, צילום: ארן חן

למקום השמיני הגיע "אהבת השם" של בן צור.

למקום התשיעי "ישראל" של קובי אפללו.

סוגר את העשיריה "עוף מוזר" של פאר טסי.

עוד ברשימה: "מה יהיה מחר" של פאר טסי; "ישראל קומפלט" של התקווה 6; "מדע בדיוני" של אייל גולן; "1990" של הראל מויאל; "אין מילים אתך" של פול טראנק; "היא לא יודעת למה" של פאר טסי; "אלף חרבות" של עדן בן זקן ונדב חנציס; "לא נשבר" של עידן עמדי; "ויהי אור" של התקווה 6; "ימים טובים" של משה פרץ; "מלכת הדור" של עומר אדם; "עם של אריות" של אדיר גץ והלהקות הצבאיות; "גידי" של מירי מסיקה ו"רולקס וקסקט" של עדן בן זקן.

התקווה 6, צילום: מרווה שרון

"כשהתותחים רועמים, המוזות שלנו אינן שותקות, אלא להיפך. יוצרות ויוצרי פס הקול הישראלי מוכיחים שוב ושוב שהמוזיקה המקומית היא מעיין שופע ובלתי נגמר, שמהווה מקור לתקווה, שמחה ונורמליות.

"למרות הקשיים שחווים מוזיקאי הארץ עם כל אזרחי המדינה, ברור שאת המנגינה שלנו אי אפשר להפסיק. חג חירות שמח ומלא שלווה לכולנו", אומר יו"ר דירקטוריון אקו"ם, יואב גינאי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר