המוזיקאי היהודי-אמריקני, ומהקולות הבולטים של הפופ האמריקני בשנות ה-50 וה-60, ניל סדקה הלך לעולמו בגיל 86. נציג מטעמו אישר למגזין "Variety" את דבר מותו ביום שישי, שעות לאחר שפונה לבית חולים בלוס אנג'לס. סיבת המוות לא נמסרה. בין היתר, במהלך הקריירה הארוכה שלו סדקה היה אחראי ללהיטים כמו Breaking Up Is Hard to Do ו-Laughter in the Rain.
בהודעת המשפחה נמסר כי הם "הרוסים מלכתו הפתאומי של בעל, אב וסב אהוב". עוד תיארו אותו כ"אגדת רוקנרול אמיתית והשראה למיליונים", אך הדגישו כי עבורם היה בראש ובראשונה "אדם יוצא דופן שיחסר עמוקות".
סדקה עמד מאחורי שורה של להיטים שהפכו לקלאסיקות, בנוסף כתב שירים מצליחים לאמנים אחרים, בהם "Stupid Cupid" ו-"Love Will Keep Us Together".
סדקה נולד בשנת 1939 ונחשב לילד פלא. כבר בגיל תשע קיבל מלגה לבית הספר ג'וליארד בניו יורק. בראיון ל"גרדיאן" בשנת 2012 סיפר כי המוזיקה הייתה חלק בלתי נפרד ממנו מאז הינקות. תחילה הוכשר כפסנתרן קונצרטים, אך בהמשך גילה את יכולתו כזמר וכותב פופ. בגיל 13 החל לשתף פעולה עם שכנו הווארד גרינפילד, שותפות שנמשכה יותר מעשור. בשנת 1956 הוזמן להיבחן לקונסרבטוריון צ'ייקובסקי במוסקבה, אך ההזמנה בוטלה לאחר שנקשר שמו ל"רוקנרול קפיטליסטי אמריקני".
בין 1959 ל-1963 מכר יותר מ-25 מיליון תקליטים והיה מועמד לגראמי הראשון שלו בשנת 1962. הוא פעל מתוך בניין בריל בניו יורק - מוקד כתיבת השירים שבו פעלו גם פול סיימון, ברט בכרך וקרול קינג, עמה אף יצא בתקופת התיכון. הצלחתו נבלמה עם הגעת ה"ביטלס" וגל הפלישה הבריטית לארצות הברית. סדקה סיפר בעבר כי בין 1963 ל-1975 כמעט שלא עבד, לאחר ששינויי הטעם המוזיקלי הותירו זמרי סולו רבים מחוץ לתעשייה.
בשנות ה-70 חתם לתקופה קצרה בלייבל Rocket של אלטון ג'ון, שהושפע ממנו עמוקות. מעבר ללהיטיו האישיים, המשיך לכתוב לאמנים רבים, בהם קוני פרנסיס, קפטן וטניל, אבבא, רוזמרי קלוני, פטסי קליין, אנגלברט האמפרדינק, הקרפנטרס ושר.
סדקה שמר על קריירה פעילה שנמשכה שישה עשורים, בעיקר באמצעות הופעות וסיבובי הופעות. בראיון ל"גרדיאן" אמר כי לפרסום יש מחיר של אובדן פרטיות, אך גם יתרונות - כמו שולחן שמור במסעדה או מושב בתיאטרון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו