עבר למקום השני, נועם בתן. צילום: משה בן שמחון

אחרי שבועות בפסגה: המדינה שעקפה את ישראל בהימורים לאירוויזיון

שבועות ארוכים שישראל הובילה - טבלאות ההימורים קיבלו תפנית • סיכויי הזכייה כמעט שווים, אך מדינה אחת הצליחה לעבור קדימה • האם השיר של נועם בתן ישנה שוב את המפה?

אחרי שבועות ארוכים שבהם התרגלנו לראות את דגל ישראל מתנוסס בגאווה בראש טבלאות ההימורים של האירוויזיון, הבוקר (שבת) התמונה השתנתה. העדכון האחרון של אתר ההימורים המרכזי "Eurovision World" חושף מהפך בצמרת: פינלנד הצליחה לעקוף את ישראל ולתפוס את המקום הראשון.

כבר לא במקום הראשון, צילום: צילום מסך

למרות האכזבה הרגעית, חשוב להרגיע - הקרב צמוד מתמיד. גם לישראל וגם לפינלנד יש כרגע סיכויי זכייה משוקללים של 11%, אך יחסי ההימורים הפנימיים בסוכנויות נוטים כעת לטובת הפינים, מה שדחק את נועם בתן שלנו למקום השני. יוון משתרכת מאחור במקום השלישי עם 8%.

למה זה קורה דווקא עכשיו?

צריך לזכור, אנחנו נמצאים חודשים ארוכים לפני התחרות במאי 2026. לרוב המדינות עדיין אין אפילו שיר רשמי, ולחלקן טרם נבחר נציג סופי. אז על מה המהמרים מבססים את הדירוג? בעיקר על "באזז", ציפיות ממדינות שנחשבות חזקות בהפקה, והימורים ספקולטיביים על סגנונות מוזיקליים.

העובדה שישראל החזיקה במקום הראשון כל כך הרבה זמן, עוד לפני שנחשף צליל אחד מהשיר של בתן, היא הבעת אמון אדירה של אירופה ביכולות שלנו ובנועם בתן.

מחכים לשיר שכתבה, יובל רפאל, צילום: קארין ברק

החמישייה הפותחת נכון להבוקר:

  • פינלנד (11%)
  • ישראל (11%)
  • יוון (8%)
  • שוודיה (7%)
  • אוקראינה (6%)

המשחק האמיתי יתחיל ברגע שייחשפו השירים. כאשר השיר הישראלי, שנכתב על ידי יובל רפאל יוצג לקהל הרחב, הטבלה צפויה לרעוד שוב, ולנו נותר לקוות שהשיר הישראלי יחזיר אותנו למקום הטבעי שלנו השנה - הפסגה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...