מתברר שהתקרית הידועה לשמצה מחודש ספטבר האחרון, שבה תקף פרי פארל, סולן להקת ג'יינז אדיקשן האמריקנית, את חבריו להרכב במהלך הופעה, עדיין לא מאחורינו: שני הצדדים הגישו אתמול (רביעי) תביעות הדדיות בבית המשפט, וכעת הגיע תורן של ערכאות הצדק לפסוק בפרשה.
ראשונים היו אלה שלושת חברי הלהקה האחרים, דייב נבארו (גיטרה), אריק אייברי (בס) וסטיבן פרקינס (תופים), שתבעו את פארל בן ה-66 על כך שהתיגרה שהוא התחיל בה אילצה את ג'יינז אדיקשן לסיים את סיבוב ההופעות האיחוד שלה, ובעצם גרמה לפירוקה הסופי של להקת הרוק הוותיקה. בתביעתם, דורשים הנגנים מהסולן פיצויים של לפחות עשרה מיליון דולרים – סכום שלטענתם הם הפסידו כתוצאה מביטול סיבוב ההופעות ופעילויות אחרות של ג'יינס אדיקשן.
אבל זה לא נגמר כאן, שכן שעות ספורות לאחר מכן הגיש פארל תביעה משלו נגד חבריו לשעבר – תלונה חדשה לגמרי ולא תביעת נגד – ובה הוא האשים אותם בקיום קמפיין בריונות נגדו ובנסיונות להחליש את מעמדו בלהקה, לחתור תחתיו ולהשתמש בו "כשעיר לעזאזל".
כמו כן הצהיר פארל כי ההחלטה לסיים את סיבוב ההופעות ולפרק את הלהקה לא היתה שלו, ולכן מדובר בהפרת חוזה מצד חבריו. הוא גם דבק בעמדה שהתיגרה פרצה לאחר שגילה כי קולו בהופעה נבלע לכאורה על רקע עוצמת כלי הנגינה האחרים, שנהנו מווליום גבוה יותר במיקס, וכי הדבר נעשה במתכוון על ידי חבריו.
בתביעתו בת 30 העמודים, טען הסולן כי אפילו הוא בעצמו לא הצליח לשמוע את עצמו שר, ולכן נאלץ להגביר את אוזניות המוניטור שלו לרמות מסוכנות. כזכור, פארל אומנם התנצל בזמנו על התקרית והודה שהיה בגילופין בזמן ההופעה, אך נראה שכעת הוא משנה את גרסתו ויוצא למתקפה משפטית משלו.
ג'יינז אדיקשן, שהוקמה באמצע שנות השמונים, היתה להקת רוק חשובה ומשפיעה במיוחד ששילבה בין רוק אלטרנטיבי, פאנק, מטאל ורוק פסיכדלי. בשנים האחרונות היא שבה לפעילות בהרכבה הקלאסי, שכלל כאמור את פארל, נבארו, אייברי ואת המתופף סטיבן פרקינס. לפני כשנה השיקה הלהקה את הסינגל החדש "Imminent Redemption" והכריזה "ברוכים הבאים לפרק הבא של ג'יינז אדיקשן, השיר הזה הוא רק ההתחלה". אז זהו, שלא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
