מתי כספי. צילום: הקאו כספי

מתי כספי מבקש את תמיכת הציבור: "נזקק לסיוע כלכלי, נאבק לממן טיפול מציל חיים"

המוזיקאי המוערך פונה לעזרת הציבור וקהל המעריצים, חודשים ספורים אחרי שחשף התמודדות מורכבת עם מחלת הסרטן • "כל מה שאני רוצה הוא להמשיך לחיות, ליצור, לכתוב, לשיר ולהמשיך להיות כאן"

לפני כחודשיים המוזיקאי הוותיק והמוערך מתי כספי חשף באומץ שהוא מתמודד עם מחלת הסרטן, ששלחה גרורות בכל גופו. כספי בן ה-75 הודיע על ביטול כל ההופעות שלו והתמקדות בטיפולים והחלמה, אולם היום (שני) הוא פנה לציבור ולקהל המעריצים בבקשה לסיוע כלכלי.

"אני לא אתן למנגינה שלי להיפסק, אני כאן. אני אלחם ואנצח, לצידכם. מעולם לא דמיינתי שאי פעם אכתוב פוסט על המציאות שבה אני נמצא היום. אבל הנה, דווקא עכשיו, אחרי הרבה מחשבות, אני כותב לכם - הקהל האהוב שלי. הרגשתי את הצורך לשתף אתכם באופן ישיר. לאחרונה אובחנתי בסרטן מסוג קרצינומה שהתפשט בכל גופי. כרגע אני מטופל במספר טיפולים שונים שלא צלחו. ההיפך הוא הנכו - הם גרמו לי לכאבים רבים שבעקבותם אני נאלץ לחיות תחת מורפינים.

"רוב הטיפולים החיוניים עבורי אינם כלולים בסל הבריאות, ואני מוצא את עצמי נזקק לסיוע כלכלי לצורך מימון הטיפולים והתרופות. כל חיי הקדשתי למוזיקה, לקהל שלי, לאנשים סביבי וליצירה שהפכה להיות חלק בלתי נפרד מחייכם. במשך כמעט שישה עשורים, שיתפתי אתכם במחשבותיי, בחלומותיי ובשירים שנולדו מתוך הלב והפכו לפסקול של חיי.

"היום אני נמצא במצב שמעולם לא דמיינתי שאהיה בו - לצד ההתמודדות עם המחלה, אני נאבק עם המחשבות ועם הקושי לממן את הטיפול שעשוי להציל את חיי. מעולם לא חשבתי שאגיע למקום כזה. זו הפעם הראשונה בחיי שאני עומד מולכם, ומודה שאני זקוק לכם לאחר שהמדינה לא מכירה בי כחולה אונקולוגי ומסרבת לאשר לי עזרה סיעודית.

"המצב הבריאותי שלי לא רק מונע ממני לנגן וליצור כדי להתפרנס בכבוד, אלא מונע ממני גם את המשך הטיפולים שאני צריך. הכאבים הקשים שאני עובר גוזלים ממני את כוחותיי.
תמיד דאגתי לתת את כל כולי ליצירה ולקהל שלי, תמיד היה חשוב לי להיות בצד הנותן, לעשות למען האחר. המרחק מעולם לא היווה מכשול עבורי כשהמטרה היתה לסייע באמצעות המוזיקה שלי.

"הופעתי בהתנדבות במשך 58 משנות חיי מול חיילים פצועים, להרמת המורל ביישובים ובבסיסים כפי שעשיתי בצוק איתן כשכמעט התעוורתי בעין ימין, מול עיוורים, בבית לווינשטיין לילדים אוטיסטים, חולי סרטן, גייסתי כספים לרכישת ציוד לבתי חולים רבים ולא הססתי להגיע לבתים פרטיים ולשיר לחולים שביקשו שאגיע. אבל היום אני מרגיש דאגה עמוקה למה שיקרה איתי. כל מה שאני רוצה הוא להמשיך לחיות, ליצור, לכתוב, לשיר ולהמשיך להיות כאן".

מתי כספי. רק בריאות, צילום: קוקו

"אם אי פעם השירים שלי נגעו בכם, אם הרגשתם מחוברים למוזיקה שיצרתי לאורך השנים, אני פונה אליכם כעת ממקום עמוק בלב ומבקש את תמיכתכם. כי רק ככה זה יאפשר לי להמשיך להתמודד ולהילחם בסרטן. אני עוד אנצח. אני רק צריך את העזרה. שלכם באהבה גדולה ובתודה מעומק ליבי". לתרומות, ניתן להיכנס לכאן.

כספי הוא אחד המלחינים והמבצעים הגדולים בתרבות הישראלית. הוא שיתף פעולה, בין היתר, עם אהוד מנור, שלמה גרוניך, גלי עטרי, דני רובס ועוד רבים וטובים. בשנת 2020 הוא ומשפחתי עזבו את הארץ, בעקבות מדיניות הסגרים והפסקת ההופעות בתקופת מגפת הקורונה. אחרי שנתיים, שב לישראל וחזר להופיע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...