אחרי בייבי מוצרט, יובל דיין לגיל הרך ובייבי איינשטין, קבלו את בייבי שלומי שבת - אלבום עם מיטב שיריו של שבת בעיבוד אינסטרומנטלי וקסום המותאם לפעוטות.
דווקא עכשיו, בתקופה של אי שקט וחוסר ודאות, בחר שלומי להוציא את האלבום "בייבי שלומי שבת" ובו שבע נעימות מלהיטיו הגדולים בעיבוד עדין ורך של שלומי מאיה בהתאמה לגיל הרך: "אבא", "בראשית עולם", "בגלל הרוח", "בוא הביתה", "לכל אחד יש", "תנו לגדול בשקט", ו-"ואני שר".
"אנחנו עוברים ימים לא פשוטים של טלטלה, לחץ וחוסר וודאות. אחרי שבועיים קשים בהם העורף ישב במקלטים ובממ"דים חשבתי שזה זמן נכון להוציא אלבום שכולו מנגינות אקוסטיות המתאימות לכל המשפחה, במיוחד לילדים ופעוטות שזקוקים שאנחנו המבוגרים נשרה עליהם רוגע וביטחון", אומר שבת.
"כאבא וסבא לארבעה נכדים, בחרתי בפינצטה שבעה שירים שידעתי שהכלים האינסטרומנטליים יוציאו מהם צלילים מופלאים ומרגיעים. אני מאחל שהדורות הבאים יוכלו לגדול כאן בשקט, וכמובן שכל עם ישראל ידע ימים שקטים וטובים יותר, ושהחטופים יחזרו הביתה במהרה".
