"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שרים ובוכים: השירים שנכתבו והולחנו לזכר חללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה
מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", משפחות רבות נוספו אל מעגל השכול והכאב • ארבעה חברים ובני משפחה של חללים כתבו והלחינו שירים לזכר יקיריהם • "אני מקווה שהשיר יעניק כוח ותקווה"
אלמוג סרוסי. צילום: מטה משפחות החטופים

שרים ובוכים: השירים שנכתבו והולחנו לזכר חללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה

מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", משפחות רבות נוספו אל מעגל השכול והכאב • ארבעה חברים ובני משפחה של חללים כתבו והלחינו שירים לזכר יקיריהם • "אני מקווה שהשיר יעניק כוח ותקווה"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

חלק גדול מהשירים האהובים ביותר בפס הקול הישראלי נכתבו, למרבה הצער, על מלחמות ישראל וחיילים שהקריבו את חייהם למען המולדת. השנה החולפת הייתה מדממת במיוחד ולצד חיילים שנפלו בעזה ובלבנון, היו גם חטופים שנרצחו בשבי חמאס.

אחד מהם הוא אלמוג סרוסי ז"ל, שנרצח במנהרה בה שהה עםחמישה חטופים נוספים. השיר "רק טוב" נתכב לזכרו של סרוסי על ידי חברתו הטובה עמנואל מרון, שסיפרה ל"ישראל היום" על השיר: "השיר הזה הוא דרך לזכור אותו ולהמשיך להפיץ את האור והטוב שהוא הפיץ בעולם".

השיר "רגע תודה" נכתב על ידי אורית מרק אטינגר. היא התייתמה מאביה, אחיה הגדול נהרג בתאונת אופנוע בעת שירותו במוסד ואחיה הקטן נפל במלחמת "חרבות ברזל".

בשיתוף פעולה מיוחד עם פורום הקרנות והעמותו למען יתומי המלחמה, עילי בוטנר הלחין את השיר והוא זמין בכל הפלטפורמות. בעמוד היוטיוב של של אורית, היא כתבה: "למרות האובדן, מצאתי אור. מקווה שהשיר יעניק כוח ותקווה ומבקשת להקדיש את השיר לזכרם של אהובנו שאינם ולהבדיל, לחזרתם של 59 חטופים הביתה במהרה בריאים בנפש ובגוף".

סמל ראשון חנן דרורי לחם בעזה ונפצע אנושות בדצמבר 2023. הוא נדבק בפטריה מסוכנת ואחרי חודשים של מאבק עיקש, הלך לעולמו.

דביר דרורי, אחיו של חנן, כתב לזכרו את השיר "גן הבדידות", אותו הוא שר יחד עם אהוד בנאי.

עידו ז'נו, חובש קרבי בגדוד שקד, חטיבת גבעתי, נפל ברצועת עזה בחודש דצמבר האחרון. הראפר פלונטר (ראם אשכנזי) שהיה חברו הקרוב של ז'נו, הוציא לזכרו את השיר "בדמך נשבעתי", בו שולבו הקלטות שלו על רקע "קחי לך זמן" של להקת "יציאת חירום" - השיר האהוב על עידו ז"ל.

ז'נו, בן 20 בנופלו, נהרג מפגיעת טיל נ"ט בג'באליה. הוא הותיר מאחור הורים ואח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...