היא משלנו? ה"כפילה" השוויצרית של יובל רפאל לאירוויזיון חושפת קשר מרגש לישראל

השחקנית שנבחרה לעלות על הבמה במקומה של יובל רפאל בחזרות לקראת אירוויזיון 2025 חשפה קעקוע בעברית • בנוסף ייתכן שגם רמזה גם על התלבושת שבה תופיע נציגת ישראל בבאזל

יובל רפאל . צילום: יונתן זנדל/פלאש90

האם קיבלנו הצצה מוקדמת להופעה של ישראל באירוויזיון? בעוד בארץ ההכנות עם יובל רפאל עדיין בעיצומן, בשווייץ כבר יצאו לדרך חזרות ה"סטנד-אין" – השלב שבו ניצבים מקומיים מדמים את הופעות האמנים על הבמה הגדולה. בין שלל ההכנות, השחקנית שנבחרה לבצע את הופעת הדמה של ישראל באירוויזיון, דבי גרבר, חשפה באינסטגרם לא רק רמזים לסגנון ההופעה, אלא גם קשר אישי ומרגש לשיר הישראלי.

הסטורי של דבי גרבר, אינסטגרם, צילום: אינסטגרם

בסטורי ששיתפה גרבר, היא צילמה את ידה כשהיא חושפת קעקוע בעברית שנכתב באותיות לטיניות "Jehovah Jireh" (יְהוָה יִרְאֶה). ברקע ניתן לראות את תגית השם שלה עם לוגו האירוויזיון, לצד בד מנצנץ שחור, שיכול אולי לרמוז על הכיוון העיצובי של התלבושת של רפאל באירוויזיון. גרבר כתבה לצידו של התצלום: "על הבמה עבור ישראל. חלקים מהשיר בעברית ויש לי קעקוע בעברית: Jehovah Jireh". בכך שידרה לא רק גאווה במשימה שהוטלה עליה, אלא גם חיבור אישי ורגשי מיוחד להופעה הישראלית.

מעבר לקעקוע, שיתפה גרבר בסטוריז נוספים תיעודים שלה על רקע אולם החזרות, כשהיא לבושה באותה שמלה שחורה מנצנצת. אז האם באמת מדובר ברמז לסגנון הלבוש שבו תופיע יובל רפאל על הבמה? צריך לקחת זאת בערבון מוגבל; בחזרות ה"סטנד-אין" הניצבים מופיעים לעיתים בבגדים אישיים או בלבוש יומיומי פשוט ולא מייצג, ובחלק מהמקרים הם נבחרים לגלם את רוח ההופעה הרשמית, כולל התלבושת, על מנת לאפשר התרשמות מלאה. לכן התשובות יגיעו רק כשייחשפו החזרות הרשמיות.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Debby Gerber‎‏ (@‏‎debbygerber‎‏)‎‏

חזרות ה"סטנד-אין" הן שלב טכני חשוב בהכנות לאירוויזיון, שבמסגרתו אמנים מקומיים מחליפים את המתמודדים האמיתיים ומבצעים את ההופעות שתוכננו על הבמה הגדולה. לכל משלחת ניתנה הזדמנות לשלוח סרטון בימוי מפורט, הכולל הוראות לעמדה, תנועה, תאורה ולעיתים גם הצעות לתלבושות – ועל סמך החומרים האלה מתקיימת סימולציה מוקדמת בבאזל.

המטרה היא לבדוק כיצד ההופעות נראות בשטח ולבצע תיקונים עוד לפני שהמשלחות עצמן יגיעו לעיר. הנציגים האמיתיים, בהם גם יובל רפאל, יעלו על הבמה רק בשלב מאוחר יותר, במסגרת החזרות הרשמיות שיחלו בתחילת מאי.

יובל רפאל, הנציגה לאירוויזיון, צילום: חנן אסור

אז מי זאת אותה דבי גרבר שנבחרה להיות יובל רפאל בשווייץ? בדרך כלל, כאמור, מדובר באמנים לא מוכרים, מתחילים, שזו הזדמנות עבורם להשתלב בתעשייה. כך, למשל, נציגת אוסטריה לאירוויזיון 2024, קאלין (Kaleen), היתה בעבר חלק מחזרות הסטנד-אין – עד שהתקדמה לייצוג מדינתה על הבמה הגדולה. גרבר, ילידת שווייץ, פיתחה קריירת משחק בלוס אנג'לס, והופיעה בסרטים ובסדרות לצד שמות גדולים. לאורך השנים עסקה גם בעבודות סטנד-אין ודאבלינג בהפקות הוליוודיות, ניסיון שסלל לה את הדרך להשתתפות בחזרות הסטנד-אין של אירוויזיון 2025.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר