"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ברוכים השקרנים": אברהם טל במסר מרגש ונוקב

"ישתבח" הוא שיר פרי שיתוף פעולה ראשון של המוזיקאי עם שלום מיכאלשווילי, שנמנה גם עם כותביו • בחודש יוני יופיע טל בפארק גני יהושע עם נטע ברזילי כאורחת מיוחדת

,עודכן
0השמעה

כשאברהם טל ושלום מיכאלשווילי נפגשים לשמוע יחד את השיר החדש ׳ישתבח׳ בפעם הראשונה / צילום יחצ

"ישתבח", שיר חדש שלאברהם טלבשיתוף פעולה ראשון עם שלום מיכאלשווילי, משתחרר היום (רביעי), כשעל המילים והלחן אמונים מיכאלשווילי, אור מילשטוק, ועומרי קסטן.

חלק ממילות השיר המצמררות והמרגשות:
"איזו תקופה...
כולנו חווים פה את הכל ביחד ובעוצמה,
ותמיד תמיד יש על מה להגיד תודה.
ישתבח"

בין המופעים שיהיו חלק מסיבוב אביב/קיץ 2025 של אברהם טל: אמפי שוני ב-16 באפריל, מופע שקיעה באמפי ת"א - פארק גני יהושע ב-12 ביוני עם נטע ברזילי כאורחת מיוחדת.

אברהם טל, שלום מיכאלשווילי,צילום: יהושע יוסף, משה נחמוביץ

מילים:
ברוך המרחק שגרם לי להתקרב
ברוך האהבה שבאה עם הכאב
בקבוק מלא של ערק שאין עם מי להרים
ברוך אלוהיי השברים הקטנים

הדופק שעצר מכל אופנוע ברחוב
מיליון לילות שלא נרדמתי וגרמו לי לחשוב
על הזמן היקר שהולך ונגמר
על שנים שבזבזתי על קוץ במדבר

סוף היום
עוד דקה לנשום
לא אלך לישון
בלי לומר תודה
כי הטוב, הרע, המבולבל-
כולם, הם שיעור בדרך ללא נודע

גם ברע
בנורא
עוד אוציא ת'טוב מן ההסתרה
בכל דמעה מסתתר מלאך
לא אשכח
גם בפחד אצרח
ישתבח

ברוך השקרנים
שבזכותם האמונה
רק הלכה והתחזקה בי
ברוכה המנגינה
של שיר עצוב ברדיו
היא נתנה לי מתנה
המרחק מהבית
שהחזיר אותי לשכונה

החושך הגדול
אני מצאתי בו ת'אור
כשהלכתי ממך גיליתי
יש לאן לחזור
ברוך כל מה שיש לי
ברוך כל מה שאין
על הדבש על העוקץ
ונאמר אמן

סוף היום
עוד דקה לנשום
לא אלך לישון
בלי לומר תודה
כי הטוב, הרע, המבולבל-
כולם, הם שיעור בדרך ללא נודע

גם ברע
בנורא
עוד אוציא ת'טוב מן ההסתרה
בכל דמעה מסתתר מלאך
לא אשכח
גם בפחד אצרח

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר