"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
נחשף: זה השיר שייצג את ישראל באירוויזיון 2025
בכאן תאגיד השידור חושפים את שמו של השיר הנבחר שייצג את ישראל בתחרות השירה האירופית • כידוע, את השיר כתבה גם הפעם קרן פלס
נציגת ישראל לאירוויזיון 2025, יובל רפאל. צילום: קשת 12 / רויטרס

נחשף: זה השיר שייצג את ישראל באירוויזיון 2025

בכאן תאגיד השידור חושפים את שמו של השיר הנבחר שייצג את ישראל בתחרות השירה האירופית • כידוע, את השיר כתבה גם הפעם קרן פלס

,עודכן
0השמעה
[object Object]

כאן חושפים היום (שני) כי השיר שייצג אותנו באירוויזיון 2025 ייקרא "NEW DAY WILL RISE".

את השיר, שיבוצע על ידי זוכת "הכוכב הבא" יובל רפאל, יחשפו כאן ביום ראשון הקרוב, 9 במרץ במשדר מיוחד בכאן 11, כאן גימל וכאן BOX.

השיר מתאפיין בבינלאומיות רבה, שכן הוא מושר בשלוש שפות: אנגלית, עברית וצרפתית. על המילים והלחן אמונה קרן פלס, על עיבוד וההפקה מוזיקלית אחראי תומר בירן. תמיר חיטמן תרגם לצרפתית.

קרן פלס,צילום: קשת 12

כזכור, בחירת שירה של קרן פלס כשיר שייצג אותנו השנה באירוויזיון בביצועה של יובל רפאל, גרר תגובות מגוונות, בהן גםקריאותשל יוצרים לניגוד עניינים ולפסילת השיר הנבחר. קבוצת יוצרים בהם רון ביטון, אלעד טרבלסי, דולי ופן, צליל קליפי ועוד, שכותבים ויוצרים עבור אמנים רבים, גיבשו מכתב לתאגיד השידור הציבורי "כאן" ולשר התקשורת, עם דרישה לבטל את ההחלטה.

לאחרונה, במכתב תשובהשנשלח ליוצרים שאיימו לעתור נגד בחירת השיר שכתבה פלס, דחו בכאן את כלל הטענות. יתרה מכך, הזהירו בתאגיד השידור הציבורי כי "אנו מצויים כבר כעת ב'נקודת אל חזור' ואיימו כי ביטול ההליך משמעו כי "ישראל תיוותר ללא שיר מייצג באירוויזיון".

עוד הוסיפו עורכי הדין במכתב כי פלס הינה זמרת מוכרת ומוערכת בישראל, האחראית ללהיטים רבים ולכן לצד היכולת לזהות את הביצוע שלה עומדת גם האיכות של יצירותיה אשר כנראה עלו על שאר השירים. עוד דחו עורכי הדין את הטענות לניגוד עניינים בשל תפקידה של פלס כשופטת ב"כוכב הבא".

קרן פלס,צילום: שי פרנקו

במכתב התשובה של התאגיד אף נשלחה "עקיצה" קלה לעומדים מאחורי המכתב, ובראשם היוצר רון ביטון, אשר ציין טרם סגירת המועד כי אין בכוונתו להגיש שיר לוועדה. "בחינת רשימת החותמים אשר הופיעה מכתבכם... אשר מתייחס ל'קבוצה של יוצרים', מעלה כי לא הופיעו בו שמות היוצרים, ונותר לנו להניח כי אף לא אחד מהם הגיע לשלב הבחירה השני", נכתב במכתב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו