"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לקח לי המון שנים לבוא ולהגיד 'אני ראפר'"

במשך שנים איתי פלד ניסה לפרוץ למיינסטרים • יומיים אחרי שזה סוף־סוף קרה, והוא כבש את המקום הראשון בגלגלצ - הגיע 7 באוקטובר והכל נעצר • עכשיו, הראפר הכי מעניין בסביבה מוציא אלבום חדש ומדבר

,עודכן
0השמעה
איתי פלד. "לפחות תנו לי כבוד, איזשהו יחס". צילום: אורית פניני

תחושת פספוס מהולה בחוסר מזל ריחפה מעל הקריירה של אחד הראפרים הטובים במדינה, איתי פלד, הידוע בכינויו פלד. בזמן שחבריו טונה ורביד פלוטניק פרצו את מחסום השוליים והסתערו על המיינסטרים, מי שסייע להם, עודד ודחף - נותר מאחור, בגיל 39, עם חלום שהולך ונגוז.

רגע לפני שהגיע לסף ייאוש הוא שחרר את "עזבת ת'בית" הכואב, שנכנס בטבעיות לפלייליסט של גלגלצ וכבש את הפסגה במצעד השבועי.

לא ממש היה לו זמן ליהנות מההישג. כעבור יומיים הגיעה השבת השחורה והפריצה של פלד קיבלה ברקס. "זה היה מרגש ואמרנו 'בואו נחגוג', יצאנו בערב כל הלהקה והחברים - ואז הגיע סוף שבוע פחד", הוא מספר בראיון למוסף "שישבת".

הפאוזה לא נמשכה, לשמחתו, יותר מדי זמן. לאחרונה הוא שוב כבש את הרדיו, הפעם עם "בליבי כואב", מתוך אלבומו החדש "כאב ודמעות", שנוצר בהשראת זמרי הדיכאון הים־תיכוניים שליוו את ילדותו במושבה מנחמיה, שגם משתתפים ומסומפלים בו.

"כשהכל נעצר לי זה היה באסה, בקטע של איזה מנחוס אני, אבל אני לא באמת מסוגל להגיד שזו באסה, מול כל מה שקרה פה", הוא אומר.

"לפחות הגשמתי משהו מול עצמי. אם המלחמה היתה מתחילה שבוע לפני, אז אפילו את השבוע הזה במקום הראשון לא היה לי. אז עכשיו אני יודע שאני יכול להגיע עם שיר למקום הראשון, וגם יכול לשמור על זה כל עוד לא קורה פה משהו, רק שתמיד קורה פה משהו".

"לא מתנצל על מי שאני"

בראיון הוא מספר בין השאר גם על הקושי של ראפרים לקבל הכרה כמוזיקאים, ומדגיש: "אם יש משהו שאני יודע זה שאני לא מתנצל על כך שאני ראפר.

"לקח לי המון שנים לבוא ולהגיד 'אני ראפר', בלי לייפות את זה ב'אני מוזיקאי', 'אני זמר'. זה כמו שאריק איינשטיין יתנצל על כך שהוא היה מקשיב לביטלס".

את התסכול מההתעלמות הארוכה ממנו הוא לא מכחיש: "כשאתה עובד הרבה שנים, אתה גם עוזר ונותן להרבה אנשים, ואתה מצפה ש'וואלה, לפחות תנו לי כבוד, איזשהו יחס'. כיום אני יודע שאני יכול להוציא משהו ואף אחד לא יתייחס אליו. האחריות היא רק עלי, ואני צריך להיות יותר מעניין ולהשתפר".

הראיון המלא יתפרסם מחר במוסף "שישבת" ובאתר "ישראל היום"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר