"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
והרי התחזית: מי יהיו המועמדים של טקס הגראמי 2025?
זו הייתה השנה של צ'אפל רואן, אבל גם של צ'ארלי XCX ושל סברינה קרפנטר • ואיך אפשר שלא לציין את טיילור סוויפט? • המועמדויות לטקס הכי נחשק בתעשיית המוזיקה עומדות להתפרסם, ואנחנו צופים מירוץ צמוד במיוחד • בורסת ההימורים שלנו החלה
פרסי הגראמי. צילום: אי.אף.פי

והרי התחזית: מי יהיו המועמדים של טקס הגראמי 2025?

זו הייתה השנה של צ'אפל רואן, אבל גם של צ'ארלי XCX ושל סברינה קרפנטר • ואיך אפשר שלא לציין את טיילור סוויפט? • המועמדויות לטקס הכי נחשק בתעשיית המוזיקה עומדות להתפרסם, ואנחנו צופים מירוץ צמוד במיוחד • בורסת ההימורים שלנו החלה

ענבר הירשהורן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

עונת הטקסים שלהוליוודמעבר לפינה, ואחד האירועים היותר מרתקים השנה יהיה טקס הגראמי, שייערך ב-2 בפברואר 2025 בלוס אנג'לס. רגע לפני שמוכרזים המועמדים, הגיע הזמן לעשות סדר: מי צפויים להיות הזוכים (ובעיקר הזוכות) הגדולים, איזה שיאים יכולים להישבר, ומי (עדיין) מחרימים את הטקס?

שנת 2024 הייתה השנה של כוכבות הפופ, על זה אין עוררין. ביונסה,טיילור סוויפט, אריאנה גרנדה, דואה ליפה, בילי אייליש, בצירוף השילוש הקדוש של הזמרות שחדרו לתודעת המיינסטרים בדמותן של צ'ארלי XCX,צ'אפל רואןוסברינה קרפנטר - כל אלו הוציאו אלבום חדש בשנה החולפת והולכות, כך לפי התחזיות, להתחרות חזק על הקטגוריות הגדולות.

בטקס הגראמופונים המוזהבים, התחרות בין האמנים היא בעיקר על ארבע הקטגוריות הגדולות: אלבום השנה, שיר השנה, הקלטת השנה (ששם יותר דגש על הכתיבה וההפקה של השיר), והאמן החדש הטוב ביותר.

אחת משלוש הכוכבות העולות של השנה. סברינה קרפנטר, צילום: AFP

בקטגורייתאלבוםהשנה, אפשר לצפות שנראה את כלל האלבומים שהוציאו הכוכבות, אולי למעט "Radical Optimism" של דואה ליפה. למרות ההייפ לפני שיצא, הוא לא עמד בציפיות שהכוכבת הבריטית הציבה לעצמה מהאלבום שקדם לו, "Future Nostalgia", שהיה להצלחה גדולה. במקומו, סביר שישלים את הקטגוריה אלבום הקאנטרי המשונה של פוסט מאלון, "F-1 Trillion", או לחלופין האלבום המצוין שהוציאה להקת ואמפייר וויקנד, "Only God Was Above Us".

טיילור סוויפט, מתוך סיבוב ההופעות "The Eras Tour", צילום: AFP

אם סוויפט אכן, כצפוי, תקבל מועמדות, היא תשבור את שיאה של ברברה סטרייסנד עם הכי הרבה מועמדויות לפרס. ביונסה תהפוך לאמנית השחורה עם הכי הרבה מועמדויות גם כן במידה שתועמד, כשכרגע היא בתיקו עם קנייה ווסט וקנדריק לאמר.

ההימור שלנו:מי תיקח? אפשר לצפות שאחת מהכוכבות הגדולות יותר: אייליש, ביונסה או סוויפט. מי צריכה לקחת? אחרי הבראט סאמר שהיה לנו - צ'ארלי, חד משמעית.

תקטוף את פרס שיר השנה? בילי אייליש, צילום: איי.פי.

כאלה שלא צפויים לקבל מועמדות אבל צריכים לקבל אזכור של כבוד: "Scarlet" של דוז'ה קאט ו-"Bando Stone and the New World" של צ'יילדיש גמבינו.

בשיר השנהנצפה לראות ברשימת המועמדים לפחות אחד מלהיטיה של קרפנטר: "Espresso" או "Please, Please, Please", כשאליהם יתלוו גם "Beautiful Things" של הזמר הצעיר בנסון בון, "Not Like Us" של קנדריק, שהיה המכה האחרונה בדיסק המדובר שלו ושל דרייק, "Fortnight" של סוויפט ופוסט מאלון (לא בדיוק נחשב ללהיט, אבל אף שיר מאלבומה האחרון לא היה לכזה), "Texas Hold 'Em" המאוס של ביונסה, הדואט הקיטשי להחריד של ליידי גאגא וברונו מארס, "Die With A Smile", ו-"Birds Of a Feather" המצוין של אייליש (למרות ש-"Lunch" הרבה יותר טוב אם תשאלו אותנו). אליהם סביר שיצטרף גם "Good Luck, Babe" של צ'אפל רואן וגם "Too Sweet" של הזמר האוסטרלי הוזייר.

ההימור שלנו:בעזרת השם, "אספרסו"

בקטגוריית הקלטת השנהיחפפו חלק מהמועמדים, כשאליהם יכולים להצטרף הקולאב של קנדריק עם הראפרים פיוצ'ר ומטרו בומין - "Like That" ו-"A Bar Song (Tipsy)", להיט הטיקטוק של שאבוזי.

ההימור שלנו:שאבוזי.

קטגוריית האמן החדשהטוב ביותר תהווה תחרות צמודה במיוחד השנה, כשהקרב העיקרי יהיה בין צ'אפל רואן לסברינה קרפנטר - שתי אמניות שלקרוא להן "חדשות" לא בדיוק מתאר אותן, כשכל אחת מהן נמצאת לפחות עשור בתעשייה. הקטגוריה הזאת מתייחסת יותר לפריצת השנה, כשבעבר זכו בה בילי אייליש ואוליביה רודריגו, וכאן בהחלט ניתן להכניס את שתי כוכבות העל של השנה האחרונה.

לצידן בהמשך רשימת המועמדויות, כנראה נראה גם את בנסון בון, הזמר והראפר טומי ריצ'מן, שאבוזי, שבנוסף ללהיט שלו גם התארח באלבומה של ביונסה (פעמיים), הראפרית Sexyy Red, שידועה בעיקר בשירים הבוטים מדי שלה, הזמרת והראפרית הבריטית המוכשרת RAYE, הזמר-יוצר האמריקאי טדי סווימס, ולהקת האינדי-רוק המורכבת כולה מבנות, The Last Dinner Party.

ההימור שלנו:RAYE.

החרם מתרחב

בנוסף לרשימת הכוכבים המצומצמת שידועה בחרם המתמשך שלה על הטקס כבר שנים, כשהבולטים ביניהם הם פרנק אושן ודרייק ודה וויקנד, השנה התווסף אליהם זמר הקאנטרי זאק בראיין, שסיכוייו לזכייה באחת מהקטגוריות הרבות השנה היו די גבוהים. הזמר הוציא את האלבום "The Greatest American Bar Scene", וקיבל עליו ביקורות חיוביות.

עדיין מחרים את הטקס. דרייק, צילום: איי.פי.

אחת הטענות החוזרות אצל האמנים שמחליטים להחרים את הטקס היא העובדה כי הוא מנוהל על ידי גורמים חשאיים, שבוחרים את המועמדים והזוכים על פי נטיית ליבם ולא בהכרח על פי דעה מקצועית - טענות שהגיעו בעיקר לאחר שאותם אמנים לא קיבלו מועמדויות בשנים שבהן הוציאו מוזיקה מצליחה. עם זאת, על פי ההשערות, הסיבה לחרם של בראיין לא נוגעת למתרחש מאחורי הקלעים, אלא לתחושות שלו שאין סיבה שמוזיקה תהיה תחרותית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...