"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עבד עם מייקל ג'קסון וסינטרה: המפיק המוזיקלי האגדי קווינסי ג'ונס הלך לעולמו

ג'ונס, שניהל קריירה ענפה של 70 שנה במוזיקה כאמן, מנהל להקה, מלחין, מעבד ומפיק, מת בגיל 91 • הוא נחשב פורץ דרך בתחומו והפך לאחת הדמויות המשפיעות ביותר במוזיקה הפופולרית

,עודכן
0השמעה
קווינסי ג'ונס. צילום: AP

קווינסי ג'ונס, שניהל קריירה ענפה של 70 שנה במוזיקה כאמן, מנהל להקה, מלחין, מעבד ומפיק מוזיקלי, הלך לעולמו. הוא היה בן 91. ג'ונס נפטר ביום ראשון בלילה בביתו בבל אייר, קליפורניה, על פי הודעה שנמסרה לאתר התרבות וראייטי על ידי נציגו ארנולד רובינסון. סיבת המוות לא נמסרה.

"הלילה, בלב מלא אך שבור, עלינו לשתף בחדשות על פטירתו של אבינו ואחינו קווינסי ג'ונס. ואף שזהו אובדן עצום למשפחתנו, אנו חוגגים את החיים הנפלאים שחי ויודעים שלעולם לא יהיה עוד כמותו", נמסר בהודעת המשפחה. "הוא היה באמת יחיד מסוגו ונתגעגע אליו מאוד. אנו מוצאים נחמה וגאווה עצומה בידיעה שהאהבה והשמחה, שהיו מהות הווייתו, שותפו עם העולם דרך כל מה שיצר. דרך המוזיקה שלו ואהבתו חסרת הגבולות, ליבו של קווינסי ג'ונס ימשיך לפעום לנצח".

קווינסי ג'ונס לצד מייקל ג'קסון,צילום: AP

מעמדו של ג'ונס בקהילת הבידור והתרבות היה כה גדול עד שהוא נודע בכינוי בן אות אחת: "Q". ג'ונס, שגדל בעולם הג'אז, הפך לאחת הדמויות המשפיעות ביותר במוזיקה הפופולרית. הוא זכה בשישה מתוך 27 פרסי הגראמי שלו על אלבומו משנת 1990 "Back on the Block" והיה שלוש פעמים מפיק השנה.

לקהל הרחב הוא מוכר בעיקר בזכות שיתופי הפעולה שלו בהפקה עםמייקל ג'קסון, שהחלו ב-1979 עם אלבום הסולו פורץ הדרך של הזמר "Off the Wall", שמכר כ-20 מיליון עותקים ברחבי העולם.

קווינסי ג'ונס בטקס פרסי הגראמי,צילום: AP

האלבום הבא שהוביל את המצעדים, "Thriller", שעליו זכה ג'ונס בפרס אלבום השנה, בנוסף לפרס הקלטת השנה עבור השיר "Billie Jean", נותר האלבום הנמכר ביותר בכל הזמנים, עם מכירות עולמיות המוערכות ביותר מ-110 מיליון עותקים. ג'ונס המשיך לעבוד עם ג'קסון על אלבומו "Bad" משנת 1987.

ב-1985, ג'ונס עשה כותרות בכל העולם כמפיק השיר "We Are the World" של USA for Africa, הסינגל שהוקדש לסיוע לרעב באפריקה; ג'קסון כתב את השיר במשותף עם ליונל ריצ'י.

ג'ונס היה האפרו-אמריקאי הראשון שכתב פסקול לסרט הוליוודי גדול,צילום: AP

קווינסי היה האפרו-אמריקאי הראשון שכתב פסקול לסרט הוליוודי גדול, "המשכונאי" (1964), והמשיך וקיבל שבע מועמדויות לאוסקר עבור פסקול ושיר מקוריים. ב-1995 הוא קיבל את פרס ז'אן הרשולט ההומניטרי מטעם האקדמיה, שוב כאמן השחור הראשון.

באמצע שנות ה-60, ג'ונס יצר קשרי עבודה עם פרנק סינטרה. הוא עיבד צמד אלבומים בשיתוף סינטרה עם התזמורת של קאונט בייסי, "It Might as Well Be Swing (1964)" ואלבום ההופעה החיה Sinatra at the Sands" (1966)".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר