"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"החלק החי והשמח שלהן": פסטיבל מוזיקה לזכרן ואורן של התצפיתניות מנחל עוז

באולם המופעים בקיבוץ גבעת ברנר, בחסות "ברנרוק", יופיעו בהתנדבות שלמה ארצי, רועי בר-נתן ועילי בוטנר • זאת כחלק מפסטיבל מוזיקלי מיוחד שנועד להנציח את סיפורן של הגיבורות

,עודכן
0השמעה
מייצג התצפיתניות  , מטה משפחות החטופים
מייצג התצפיתניות. צילום: מטה משפחות החטופים

בתוך סיפורי התופת והגבורה של 7 באוקטובר בלט גם סיפורן של התצפיתניות מנחל עוז, ש-16 מהן נרצחו באותה שבת שחורה, וביניהן כאלה שעדיין, גם היום, חטופות בעזה. כדי לשמר את זכרן, אורן וקולן של הצעירות שידעו לחגוג את החיים - ושבכל ארוחת שישי במוצב עמלו על משתה שמח עם אוכל מפנק ושירים שכתבו, אותו כינו "TEA TIME" ("שעת תה") - ייפתח ביום חמישי "פסטיבל טי טיים", יוזמה של משפחות התצפיתניות שביקשו לשמר ולספר את סיפורן דרך המוזיקה.

התצפיתניות מנחל עוז,צילום: משפחות תצפיתניות נחל עוז

זה יקרה באולם המופעים בקיבוץ גבעת ברנר, בחסות "ברנרוק", ליין ההופעות הוותיק, במסגרתו יופיעו בהתנדבות שלמה ארצי, רועי בר-נתן ועילי בוטנר, ויתקיימו מיצגים ומיצבים שיספרו את סיפורן של התצפיתניות הגיבורות.

"הפסטיבל נקרא 'טי טיים- לשיר את קולן' והוא נולד מתוך רצון של משפחות התצפיתניות לייצר זיכרון חי ושמח", מספרת אדווה מיינץ, מפיקת הפסטיבל יחד עם בן זוגה אלעד. "המטרה היא להראות את החלק החי והשמח שלהן. הן היו חיילות צעירות שאהבו את החיים, ששרתו יחד במוצב קרוב לעזה, וחלק מהגיבוש שלהן היה המנהג שעשו להן בארוחת הערב ביום שישי. הן היו עורכות ממש משתה מפואר עם אוכל שאהבו, שרו שירים שהן חיברו, כתבו מילים לשירים קיימים ויצרו הוויי חי מחבק ומחבר.

התצפיתניות מנחל עוז,צילום: משפחות תצפיתניות נחל עוז

"ב-6 באוקטובר התקיים ערב ה'טי טיים' האחרון לכבוד שחף ניסני לקראת שחרורה. היא קראה לו באופן פרדוקסלי 'לאסט דיסקו' ונרצחה חמישה ימים לפני שחרורה.

"הפסטיבל יורכב ממופעי מוזיקה של אמנים לצד מיצגים ומיצבים של שולחן הטי טיים הזה שנשחזר, בו יסופר סיפורן של הבנות. על מסך טלוויזיה נקרין קטעים מתוך הטי טיים וברקע נשמיע קטעים של החיילות ששרות את השירים אותם הפכנו לפסקול".

המשפחות מעורבות בפסטיבל?
"הפסטיבל נולד מתוך המשפחות. אנחנו מחוברים למשפחות של 16 התצפיתניות שנרצחו. הן רצו להנציח לא דרך הצער והקושי שיש כל השנה, אלא דרך מקום אחר ועם שיתוף פעולה של הרבה אנשים שנרתמו לזה".

עילי בוטנר,צילום: אור דנון

"ליין ההופעות 'ברנרוק' של הופעות רוקנרול בגבעת ברנר קיים מעל עשור", מספרת אביטל אקו, בת קיבוץ גבעת ברנר ואחת מהבעלים של "ברנרוק". "נועם אברמוביץ', אחת מהתצפיתניות שנרצחו, גדלה בקיבוץ ועבדה באולם המופעים שלו. משפחתה, יחד עם משפחות נוספות של תצפיתניות, פנו אלינו עם הרצון להקים פסטיבל - וכמובן שנענינו לזה מיד. גם האמנים התגייסו לזה בהתנדבות.

שלמה ארצי,צילום: ליאת פלד

"זה מאוד מרגש ששלמה ארצי, מהאמנים הגדולים בארץ, ושעילי בוטנר ורועי בר נתן, שעלו עם מופע חדש, בחרו לבוא להופיע. הפסטיבל הוא לאורן ולזכרן של התפיתצניות, ויותר מהכל, הכי היינו רוצים שהתצפיתניות שעדיין חטופות בעזה ישובו ונוכל לחגוג איתן ביחד".

פסטיבל "טי טיים" יתקיים ב-31 באוקטובר וב-1 בנובמבר. לתרומות.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר