"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"איזה שיר ענק!": אמני ישראל מגיבים לחשיפת "הוריקן" שיישלח לאירוויזיון
אחרי שנפסל ונכתב מחדש, השיר שייצג את ישראל בתחרות השירה השנה בשוודיה נחשף במשדר חגיגי • מה חשבו עליו המוזיקאים המקומיים?
לוגו אירוויזיון 2024. צילום: AFP

"איזה שיר ענק!": אמני ישראל מגיבים לחשיפת "הוריקן" שיישלח לאירוויזיון

אחרי שנפסל ונכתב מחדש, השיר שייצג את ישראל בתחרות השירה השנה בשוודיה נחשף במשדר חגיגי • מה חשבו עליו המוזיקאים המקומיים?

יוסי דלאל
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אחרי שחולל סערה רבתי כשנפסל על ידי ארגון השידור האירופי ובעקבות כך מילותיו שונו, השיר של עדן גולן, "הוריקן", שייצג את ישראל באירוויזיון במאלמו ושאותו יצרו קרן פלס, אבי אוחיון וסתיו בגר,נחשף אמש (ראשון) במשדר מיוחד. כצפוי, עם חשיפתו, הרשתות החברתיות התמלאו בתגובות גולשים בעולם (כולל כאלה של אירופאים פרו פלשתינים). כצפוי בנוסף, גם מוזיקאים וזמרים ישראלים ביקשו להביע את דעתם על גולן ועל השיר.

עדן גולן רגע אחרי ההכרזה על זכייתה ב"הכוכב הבא". צילום%3A משה בן שמחון (ארכיון)

ברגע שעלה השיר לרשתות החברתיות בעמודיהם של יוצריו וגולן, הוא זכה תוך זמן קצר למאות תגובות. הזמר עידן יניב איחל "בהצלחה". היוצר כפיר צפריר, שאחראי לאחד הלהיטים הגדולים בתקופה האחרונה, "פחד אלוהים", כתב לגולן: "GO GET THEM, TIGER" והוסיף "עם ישראל חי!". להרעפת האהבה הצטרפה גם הזמרת אנה זק, שכתבה לגולן "מטורפת!".

היו גם מי שהגדילו לעשות, לא הסתפקו רק בטוקבק והקדישו לעניין סטורי מיוחד בעמודיהם. רן דנקר, שלקח חלק בשולחן השופטים בעונה האחרונה של הריאליטי "הכוכב הבא" - אשר בסופו נבחרה עדן לייצג את ישראל באירוויזיון - כתב: "חבריי המוכשרים כתבו לעדן גולן ההורסת שיר מטורף. רוצו לשמוע ולפרגן. מגיע לה, מגיע לנו, עם ישראל, להיות שם מול כולם בגאווה ומוזיקה".

מתוך אינסטגרם, צילום: אינסטגרם

זוכת האירוויזיון נטע ברזילי צירפה קטע מתוך הקליפ הרשמי ל"הוריקן" והתלהבה: "איזה שיר ענק! ברכות לכל המעורבים". גם מיכאל בן דוד, שייצג את ישראל באירוויזיון בשנת 2022, בירך את גולן. "בהצלחה, אהבה. כל כך הרבה יופי וכנות", פרגן.

עדן גולן רגע אחרי ההכרזה, צילום: משה בן שמחון

בתוך כך, קרן פלס פנתה הבוקר (שני) בבקשה לעוקביה באינסטגרם לעודד את עדן, זאת ככל הנראה בשל תגובות עוינות רבות שנערמו ברשת מצד גולשים פרו פלשתינים לקליפ הרשמי. "בבקשה תנו אהבה וכוח לנציגה שלנו. העולם קשה וליבנו שבור, אבל נמשיך קדימה דרך כל סופה", כתבה וצירפה את סלוגן המאבק לשחרור החטופים.

הזמרת שפיטה מסרה ל"ישראל היום": "אני הייתי מאלה שהיו בעד להחליף את השיר למרות שזה עשה עצבים בגוף. לא משנה מה - העיקר לעלות. מצידי להלחין מתכון למפרום ולתת לאירופה בראש. השיר החדש מפחיד ועדן שרה אותו מעלף ואין לי ספק שהיא הולכת לקבור לכל האנטישמים".

מאיה בוסקילה מסרה בתגובה לשיר כי "הנציגות שלנו חשובה מאי פעם. אני שמחה על השינוי. אני חושבת שעדן זמרת נהדרת והיא תביא לנו אור בתקופה חשוכה, וזה מה שהכי חשוב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...