Loading...

יוסף בך - חלום בלהות

קול הכבוד לצה"ל: "כולם כאן מחכים איתי לסינגל החדש"

למילואימניק יוסף בך, סולן ההרכב Benjamin’s Brother, יקרה מחר דבר לא שכיח במיוחד - סינגל שיוצא לרדיו: "התרגשות שיא"

הרבה דברים, בלשון המעטה, עוברים על החיילים האמיצים שלנו, שנמצאים במלחמה כבר שלושה חודשים. למילואימניק יוסף בך, סולן ההרכב Benjamin’s Brother, קורה מחר דבר נוסף, לא שכיח במיוחד - סינגל שיוצא לרדיו.

באמתחתו של יוסף שני אלבומים בינלאומיים שזכו להכרה, הופעות בפסטיבלים בישראל ומעבר לים וכתיבה לאמנים ישראלים רבים. כעת הוא משחרר שיר סולו שמתכתב עם המצב: "חלום בלהות", שאמנם נכתב לפני המלחמה על תקופה אישית קשה שלו, אבל כמו טקסטים רבים בימים אלה - הוא נטען במשמעות חדשה.

את חגיגת יציאת הסינגל הוא יבצע בשטח, שבו הוא נמצא עם שאר חיילי גולני, שומר ומגן על גבול הצפון, שם הם תופסים קו כבר חודשיים וחצי.

בזמן המילואים אתה מחליט להוציא סינגל - והפעם לבד ובעברית.

"עד 7 באוקטובר הסתובבנו בעולם, הלהקה, והבנתי פתאום שיש לי דברים להגיד בעברית. השיר הזה נמצא אצלי כבר שלוש שנים, וביום שבו הפרטי התחבר לציבורי הבנתי שאני לא היחיד שחי את חלום הבלהות יותר, שאני לגמרי חלק ממערך שלם של אנשים שחיים בעצב ובפחד.

חיילים בזמן פעילות מבצעית ברצועת עזה, צילום: דובר צה"ל

"השיר היה מוכן ומוקלט, עשינו תיקונים אחרונים של מיקס ומאסטר מפה, מהשטח, תוך כדי שאני מחלק משימות לחיילים", הוא צוחק, "והאמת היא שכולם פה איתי מחכים ליום שאוציא את הסינגל".

יש לך מושג איך חלום הבלהות הזה יסתיים?

"כשאני לובש ירוק אני חייל. אני מאמין בלב שלם בצבא, גם אם צריך להישאר פה חצי שנה. אני רוצה שכשהילדים שלי יגדלו וישאלו איפה אבא היה במלחמת אוקטובר 2023 - הם יידעו שאבא הלך להגן עליהם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...