מיכל אנסקי מתקשה לעצור את הדמעות. במהלך קטע מפרק חדש של הפודקאסט שלה, "קונסטלציה משפחתית" מבית all in, חלקה שופטת מאסטר שף בגילוי לב נדיר ומרגש במיוחד את הגעגועים העזים שלה למפגשים האנושיים והקולינריים שאפיינו את עבודתה בטלוויזיה, והתקשתה להסתיר את ההצפה הרגשית שליוותה את הדברים.
בדבריה, אנסקי שיתפה כי למרות שהמטבחים היום התמלאו במקצוענים, חסר לה המגע של האוכל הביתי והמסורתי, אותו טעם שאי אפשר לזייף. "אין לי את האודישנים האלה", אמרה בקול חנוק, והסבירה בדיוק לאילו טעמים היא כמהה: "אין לי את לאכול סופריטו שקיים במשפחה אלף שנה, או את הקציצות שמביאים עם החילבה בפנים, או את התהדיג שיודעים בדיוק איך לשרוף".
''להרים לזיכרון המשפחתי''
עבור אנסקי, הקסם האמיתי מעולם לא היה רק באוכל, אלא באנשים שעומדים מאחוריו. "כל כך הייתי אוהבת לפגוש אנשים ולתת להם את הבמה להרים לזיכרון המשפחתי הזה, לטעם, ל-DNA של המתכון הספציפי הזה", הסבירה בהתרגשות. היא הוסיפה כי היכולת לטעום מנה ולומר למתמודד שעומד מולה שהיא פשוט טעימה "חבל על הזמן", מעניקה תוקף עצום ומרגש למסורת שאותה הביא מהבית.
"זה נותן לאנשים שאומרים להם... וואו, זה כאילו לתת תוקף ל-DNA של המשפחה, של הטעם, של הסירים, לכוח של האימא", תיארה בדמעות, כשהיא מחברת בין הזיכרון המשפחתי לבין הרגע שבו מתמודד עומד מול השופטים ומגיש מנה שכל ההיסטוריה שלו טמונה בה.
''אני מתגעגעת ואוהבת''
בסיום הקטע, אנסקי סיכמה במשפט אחד כובש שמסביר את כל ההצפה הרגשית הזו, ואת הסיבה שבגללה קשה לה כל כך להיפרד מהחוויה: "אני מתגעגעת לזה. אני כל כך אוהבת לעשות טלוויזיה... אני אוהבת".

