בתו של עמוס עוז גילתה שהיא במרכז "פרשת ריגול" בפוסט שקרי בטלגרם

פניה עוז זלצברג, בתו של הסופר המנוח עמוס עוז, גילתה לתדהמתה שפורסם בטלגרם פוסט לפיו היא "מואשמת בפרשת ריגול למען חיזבאללה, אלא שלא היו דברים מעולם • הפוסט הופץ והגיע גם לאתר "רוטר" • בציוצים ברשת X (לשעבר טוויטר) כתבה שבכוונתה לתבוע את מפיצי השקר

פניה עוז זלצברג - לא שותקת מול מכונת הרעל . צילום: יוסי זליגר

בתו של הסופר המנוח עמוס עוז, פניה עוז זלצברגר מצאה עצמה הבוקר במרכז "פרשת ריגול" שלא הייתה ולא נבראה. הכל התחיל מפרסום בטלגרם שאחר כך הופץ באתר "רוטר" לפיו עוז-זלצברגר "ריגלה למען חיזבאללה, נעצרה, וכעת שוהה במעצר בית". אלא שאף אחד מהדברים לא קרה מעולם. בציוץ שהעלתה בעצמה לרשת X (לשעבר טוויטר) כתבה "התראה לפני תביעה תישלח לכל מי שפירסם את השקר. אני שמחה שקולי חזק דיו להרגיז את מכונת הרעל. אמשיך להשמיע אותו". 

גם בנה, נדב, צייץ בנושא, וכתב "בוקר אחד אתה קם ומגלה שאמא שלך 'במעצר בית על יצירת קשר עם סוכני חיזבאלללה'. כלומר ככה מדווח בעשרות ערוצי טלגרם עם מאות אלפי עוקבים. כמובן שמדובר בעלילת דם מופרעת שלא הייתה ולא נבראה. ככ יכולים להרוס לבן אדם את החיים. מזל שאמא שלי אישה חזקה. לא תהיה לנו תקומה עד שלא נעקור את מכונת הרעל מקרבנו". 

אך הציוצים הללו ככל הנראה לא היו מספיקים כדי להפריך את הסיפור המומצא. ופניה עוז זלצברגר כתבה פוסט נוסף: "למען הסר כל ספק: לא העברתי לחיזבאללה חומרים מסווגים על כוח 100. לא נחקרתי, לא נעצרתי, ואני ממש לא במעצר בית. מעולם לא נתקלתי אפילו בשוטר תנועה. אני פרופסור להיסטוריה, לא מרגלת בשעות הפנאי (ולמה בעצם שחיזבאללה יתעניין בכוח 100?). אבל הפייק שהופץ עליי בטלגרם וברוטר (שם זכה לשעות ארוכות של חשיפה) מחייב מאבק משפטי לתועלת הציבור. אני כבר עובדת על זה עם אנשים מצויינים. אם נתבע ונשיג פיצויים, אדאג שהם יילכו למטרות ציבוריות ראויות. תודה על התמיכה, אנחנו חזקים ומשיבים מלחמה למכונת הרעל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר