בסוף השבוע האחרון, אושיית הרשת דניאל עמרם שיתף בעמודיו החברתיים ברשת סרטון בו תועד נער חובט עם בקבוק בחוזקה בראשו של עובר אורח אקראי ללא כל פרובוקציה מצדו, כל זאת כדי שיהיה לו סרטון ויראלי לשתף עם עוקביו.
עמרם בשלב הזה עוד לא ידע איזו תיבת פנדורה הוא עומד לפתוח, אך כמו שהוא נוהג לעשות בכל סרטון חשיפה שהוא מעלה, הוא עדכן כי ערך תחקיר עצמאי קצר, גילה את שמו של הנער והוא שוקל לחשוף אותו. במקביל שיתף כי התחקיר שלו העלה כי נגד אותו הנער כבר הוגשה תלונה למשטרה אך לא נעשה דבר כדי לטפל בה.
מאותו הרגע, הסרטון הפך לסאגה שלמה עם שורת פרסומים נוספים מצד עמרם שעדכן בכל פעם בהתפתחות הפרשה. הפרטים של הנער התוקף הועברו לקורבן. זה הגיש תלונה במשטרה, אך התיק שנפתח נסגר לדבריו תוך פחות מיומיים.
עמרם הוסיף ועדכן כי במסגרת התחקיר שביצע גילה כי אותו נער תקף ככל הנראה גם מפגינים בכיכר הבימה באופן דומה וגם במקרה הזה שיתף כי הוא עצמו העביר את פרטי התוקף למשטרה.
בעקבות החשיפה של עמרם והעובדה שהפרסומים שלו החלו לצבור תאוצה ולעורר רעש, קצין בכיר יצר קשר עימו והמשטרה פתחה מחדש שבע תלונות נגד אותו הנער על מקרי תקיפה שביצע נגד נשים וגברים בחודש האחרון, אותם טרגט ככל הנראה באופן רנדומלי ברוב המקרים.
בהמשך לחשיפה הוצא נגד הנער צו מעצר. אמש (שני) עמרם עדכן כי הנער הגיע בליווי הוריו לחקירה במשטרה, אליה זומנו גם מספר מקורבנותיו שזיהו אותו. בתום החקירה הוא נעצר והובא בפני שופט בבית המשפט לנוער שהאריך את מעצרו.
עמרם שיתף גם בפוסט תגובה לפרסום: "בעקבות מספר תלונות שהוגשו במרחב ירקון ובהמשך לסרטון שהופץ ברשתות החברתיות ובו נראה על פי החשד גבר שנפגע בראשו לאחר שבקבוק זכוכית הוטח לעברו על ידי חשוד כאשר במקביל חשוד נוסף מתעד את המעשה, פעל צוות החקירה לאיתור זהות החשודים ועלה חשד כי קטינים מעורבים בתקיפות חמורות ובעבירות נוספות.
"שוטרי מחלק הנוער פתחו בחקירה יסודית במהלכה נעצרו הבוקר שני חשודים קטינים בני שלוש עשרה, תושבי תל אביב בחשד למעורבותם באירועים. הקטינים צפויים בהמשך להגיע לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט לנוער".
העובדה שחקירת המשטרה והטיפול בתלונות כולל מעצר הנערים והבאתם בפני שופט הגיעו רק לאחר שעמרם ביצע חקירה משלו והעביר למשטרה מידע נוסף עוררה שלא במפתיע גל של תגובות מתקוממות ברשת, שעיקרן היה מה שהגולשים כינו "אוזלת היד המשטרתית", כשהם לועגים לעובדה שאזרח מן השורה ביצע עבורם את העבודה.
"היה ממש נחמד אם הייתם מזכירים שהוא נעצר רק אחרי שדניאל עמרם חשף את זה ושהוגשו נגדו 7 תלונות שנסגרו כי מישהו אצלכם עצלן", כתב עוקב בהמשך לתגובת המשטרה לפרשה, "אבל למה שתודו בכישלון שלכם לשמור על ביטחוננו?".
"כשהמשטרה עסוקה בטיפול בגיל הזהב שאוכלים ג'חנון מול איזה שר כושל, האלימות, הרציחות, התאונות והפשיעה חוגגת", הוסיף גולש נוסף. "אם דניאל עמרם לא היה חושף את זה, הילד היה ממשיך עד שהיה כנראה רוצח מישהו ואז מה הייתם אומרים?".
מאות תגובות נוספות המשיכו וחיזקו את הלך הרוח הזועם וכתבו: "למה אתם צריכים לחכות שאנשים יעשו את העבודה שלכם? על מה אתם מקבלים משכורת?". אחרים כתבו בלעג: "חקירה יסודית? פתחו טוויטר של דניאל עמרם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
