הצלמת אלכס פרפורי תיעדה את מלחמת "עם כלביא" מזוויות שונות וסיפקה את אחת התמונות המדוברות ביותר, בה נראית צעירה יוצאת מהריסות ביתה כשהיא אוחזת בשואב אבק רובוטי ואגרטל עם פרחים.
אתמול (שלישי), העלתה פרפורי תיעוד של הטיילת בתל אביב בשעת בין ערביים, בזמן שהייתה עמוסה באנשים שיצאו לרוץ ובילו על החוף. התיעוד, שנלקח לפני ההכרזה על הפסקת אש, צבר מיליוני צפיות ותגובות שהאשימו את ישראל בשלל האשמות שאין להן אחיזה במציאות.
View this post on Instagram
חלק גדול מהתגובות התייחסו למראה החיצוני של המצולמים, תוך שילוב אנטישמיות: "איפה הגיוון האתני? לא פלא שישראל קורסת", "מצחיק שאין הודים או אפריקאים בסרטון", "צריכים יותר אפריקאים. יהודים אוהבים לדחוף אותם לארצות הברית ואירופה, אבל לא מוכנים שהם יגורו לצידם?" ו"אני לא רואה שחורים, מקסיקנים או ערבים. תגוונו, עכברושים מטונפים" היו רק חלק מהתגובות המכוערות.
אחרים פקפקו בזמן בו צולם הסרטון וטענו שהסרטון לא אותנטי: "שליש מתל אביב הרוסה", טענה גולשת ואחר השיב "זה סרטון ישן". בתגובות נוספות נכתב "דמיינו את המקום הזה עם פטריית עשן מעליו" ו"צפו בכל הנאצים שחיים עם עצמם בשלום".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו