המשט אמנם לא עגן בעזה, אבל ברשת הוא הגיע לחוף מבטחים: גרטה תונברג, שהגיעה לישראל כחלק ממשט "מדלין", ונעצרה על ידי כוחות הביטחון בלב ים והפכה מייד לבדיחה לאומית, או לפחות לשורת ממים מתגלגלת.
בתוך שעות הצייצנים העוקצנים הפכו את מה שיכול היה להסתיים בתקרית דיפלומטית - לאירוע בידורי.
גם קלאסיקות רשת חזרו לתמונה: ציוץ קצרצר עם סרטון ישן ובו האמירה המפורסמת שלה: "How dare you" הפך ל"תגובתה לסנדוויץ' המעליב שקיבלה". ועם הכריך הגיע גם תיאבון לעוד ממים – יש כאלה שהציעו שתיכנס ל"האח הגדול".
בתאגיד "כאן" לקחו את זה לכיוון אחר, עם דמותו של אמנון טיטינסקי מ"קופה ראשית" בלבוש דייג, תחת הכיתוב: "תיעוד בלעדי של גרטה מגיעה לנמל אשדוד".
בתוך ים הציוצים היו גם מי שכתבו תרחישים בדיוניים: "גרטה מתאהבת בלוחם שייטת 13 שהשתלט על הספינה, מתגיירת, עוברת לגור בשפירא ופותחת מאפייה שבדית בשם 'בתה וגרטה'". האקדמיה ללשון העברית הצטרפה בפוסט משלה: "תיעוד נדיר: גרטה אומרת לא לסנדוויץ’ - כי בעברית אומרים כריך".
יוסף חדאד שיתף בסטורי שלו באינסטגרם מם שהעלה פרופיל בשם "בטן מלאה", ושבו רואים את גרטה בפרצוף חמוץ כשמאחוריה דגל ישראל, והיא כותבת שוב ושוב על הלוח "עם ישראל חי" - כמו המם המפורסם של משפחת סימפסון.
בפרופיל של "סטטוסים מצייצים" בפייסבוק העלו ציוץ של אורי גרוס, שכתב דו שיח דמיוני בין גרטה שמגיעה לנמל בארץ לחייל שעונה לה.
עמוד הפייסבוק של "הצינור" העלה את גרטה בפוזה המפורסמת מ"טיטאניק", כשסינוואר מחזיק אותה. אכן, רומנטי.
בעמוד "קהילת הלימונים" בפייסבוק העלה שֵׁם SHËM את דמותה המשופצת של גרטה, אחרי לילה באשדוד, כולל צעיף לואי ביטון.

