"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הארלי קווין בעיקר עושה כאב ראש
הניסיון לתת לחבורה של בנות להתפרע במגרש של הבנים הוא מרגש, אבל "ציפורי הטרף והארלי קווין המהממת" הוא סרט איום
קול צפצפני שמזכיר את פראן דרשר מהסדרה "נני". מרגו רובי כהארלי קווין

הארלי קווין בעיקר עושה כאב ראש

הניסיון לתת לחבורה של בנות להתפרע במגרש של הבנים הוא מרגש, אבל "ציפורי הטרף והארלי קווין המהממת" הוא סרט איום

ישי קיצ'לס
, עודכן

החדשות הטובות הן ש"ציפורי הטרף והארלי קווין המהממת", סרט נבלי העל החדש בכיכובה של הבלונדינית הפסיכוטיתהארלי קווין, אינו גרוע כמו "יחידת המתאבדים" - הסרט הבלתי נסבל של אולפני DC מלפני כמה שנים שבו קווין ערכה את הופעת הבכורה שלה. החדשות הפחות טובות הן שהוא עדיין די איום.

בגדול, מדובר ברימייק כל־נשי והרבה פחות מצחיק ל"דדפול 2". בתחילת הסרט, הארלי (מרגו רובי) נפרדת מבן הזוג שלה, הג'וקר, ויוצאת לדרך עצמאית ואומללה שכוללת אכילת יתר, הקאות והרבה אלימות סדיסטית. עד מהרה היא פוגשת בכייסת צעירה בשם קסנדרה קיין (אלה ג'יי בסקו), ששמה את ידיה על יהלום נחשק, ומחליטה לעזור לה לחמוק מאחיזתו של מלך העולם התחתון – טיפוס דוחה בשם רומן (יואן מקגרגור), שנהנה לקלף לאנשים את הפרצוף.

תוך כדי, הארלי וקסנדרה מאחדות כוחות עם עוד שלוש נשים חזקות - שוטרת מתוסכלת בשם רנה (רוזי פרז התמיד מגניבה), זמרת חובבת אמנויות לחימה בשם דינה (התגלית המרשימה ג'ורני סמולט־בל), ומתנקשת קטלנית בשם הלנה (מרי אליזבת ווינסטד) – ויחד החמש יוצאות ללמד את הגברים הרעים של גותהאם לקח שלא ישכחו לעולם.

התסריטאית כריסטינה הודסון והבמאית קאתי יאן עובדות שעות נוספות כדי להפוך את "ציפורי הטרף" לחגיגה פרועה ומעצימה של פמיניזם ניהליסטי, אך התוצאה הצבעונית, ההיפראקטיבית והדי מכוערת - אינה מצליחה להמריא. הסיפור סתמי, האקשן אינו סוחף, והכי נורא, כמעט אף אחת מהבדיחות לא פוגעת במטרה.

כמו דדפול, גם הארלי קווין אינה סותמת לרגע, והקול הצפצפני שלה (שמזכיר את הקול של פראן דרשר מהסדרה "נני") מתחיל לעלות על העצבים הרבה יותר מוקדם מהצפוי. מקגרגור, מצדו, מתגלה תוך דקות כבחירה נוראית לתפקיד הנבל, וההופעה המתאמצת שלו, שאמורה להיות "קיצונית ומלאת סכנה", בעיקר פאתטית.

באמת יפה (ואפילו מרגש) שנתנו לחבורת בנות רשות לשחק במגרש של הבנים, והלוואי שזה יקרה לעיתים קרובות, אבל כל הרצון הטוב בעולם לא ישנה את העובדה שהסרט הזה הוא בלגן אחד גדול שבעיקר עושה כאב ראש. עדיף "נשים קטנות".

ציון: 4

"ציפורי הטרף והארלי קווין המהממת", ארה"ב 2020

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...