"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
באמת שלא היה שום צורך לעשות את הסרט הזה
"צעקה" אמנם כולל כמה רגעים מוצלחים, אבל בשורה התחתונה התחושה היא של ארוחת שאריות שחוממה במיקרוגל
קורטני קוקס ונב קמפבל חוזרות. "צעקה"

באמת שלא היה שום צורך לעשות את הסרט הזה

"צעקה" אמנם כולל כמה רגעים מוצלחים, אבל בשורה התחתונה התחושה היא של ארוחת שאריות שחוממה במיקרוגל

ישי קיצ'לס
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

צפיתם ב"מטריקס: התחייה" וב"מכסחי השדים: החיים שאחרי" ונותרתם רעבים לעוד סדרת סרטים מאובקת שמנסה לאתחל את עצמה מחדש שנים רבות לאחר שכבר אבד עליה הקלח? אה, לא? טוב, לא נורא. קבלו בכל זאת את "צעקה" – חצי ריבוט־חצי סיקוול (או Requel, כפי שהוא מכונה בסרט עצמו) שכותב פרק נוסף ולא באמת הכרחי בפרנצ'ייז האימה המצליח ומלא המודעות העצמית.

הסרט הראשון בסדרה, שיצא ב־1996, הביא משב רוח מרענן לז'אנר האימה והפך את התסריטאי הטירון שלו, קווין וויליאמסון, לסופרסטאר. תחת ניצוחו של הבמאי הוותיק ווס קרייבן, הסרט הציג לעולם את "גוסטפייס" - רוצח סדרתי חובב "סרטים מפחידים" שמבתר חבורת תלמידי תיכון עם סכין ארוכה - וביצע דקונסטרוקציה שנונה לסוגת סרטי ה"סלאשר" (Slasher), תוך שהוא כולל אינספור התייחסויות לקלאסיקות כמו "יום שישי ה־13", "האלווין" ו"סיוט ברחוב אלם" (שיצר קרייבן בעצמו).
המבקרים שיבחו, הקהל נהר לצפות בהמוניו, וההצלחה העצומה הזריקה חיים חדשים לז'אנר והולידה שלושה סרטי המשך (האחרון יצא ב־2011).

צריכים ציוד לחורף? הקליקו כאן למבצעים שווים

אז כעת גוסטפייס חוזר בפעם החמישית. וויליאמסון וקרייבן (שהלך לעולמו ב־2015) אמנם נעדרים הפעם, אבל המחליפים שלהם (מאט בטינלי־אולפין וטיילר ג'ילט שביימו, וג'יימס ונדרבילט וגאי בוסיק שכתבו) עשו עבודה מספיק טובה כדי שלא באמת נבחין בהבדל.

את חבורת הצעירים החדשה שנאספה על־מנת להישחט עבורכם מובילות הפעם מליסה באררה וג'נה אורטגה, בתור שתי אחיות שייחוסן המשפחתי כובל אותן למורשתו הרצחנית של גוסטפייס. כמובן שגם שלוש הדמויות המרכזיות מהסרטים הקודמים – שמגולמות בידי נב קמפבל, קורטני קוקס ודיוויד ארקט – מגיחות בשלב כלשהו כדי לעזור ולתרום מניסיונן.

יש ב"צעקה" כמה רגעים מוצלחים, אבל אני לא בטוח שיש מספיק מהם כדי להמליץ לכם לצאת מהבית למענו. סצנת הפתיחה האייקונית של הסרט הראשון זוכה לגרסה מעודכנת ויחסית יצירתית, והתסריט מלא ברפרנסים משעשעים לסרטי אימה בולטים מהשנים האחרונות (ולאתחולים מחודשים נוספים). רגעי השיא אף כוללים דיון מפתיע בתופעת "המעריצים הרעילים" (Toxic Fandom), שתוקפים סרטים ברשת בגלל מאפיינים פרוגרסיביים כאלה או אחרים.

עם זאת, הסרט ארוך מדי, הסיפור עצמו אינו מעניין במיוחד, הרציחות לא יוצאות דופן בשום צורה, ועצם זה שהדמויות לא מפסיקות להגיד משפטים כמו "להוליווד נגמרו הרעיונות!" או "ברוכים הבאים למערכה השלישית!" לא באמת מצליחה לחפות על העובדה ש"צעקה" הוא בדיוק הדבר שהוא לכאורה מבקר. ארוחת שאריות שחוממה במיקרוגל. היוצרים יכולים להמשיך ולקרוץ לקהל עד מחר. בשורה התחתונה הסרט הממוחזר שלהם הוא לא חלק מהפתרון. הוא חלק מהבעיה.

ציון: 5

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...