סאלי אן האוס בשנת 1973 | צילום: Gettyimages

מתה כוכבת "גברתי הנאווה"

השחקנית סאלי אן האוז, שניהלה קריירה ענפה במשך שישה עשורים, הלכה לעולמה • בין היתר השתתפה גם בסרט המצליח "צ'יטי צ'יטי באנג באנג"

בגיל 91 ולאחר קריירת משחק של שישה עשורים, השחקנית והזמרת סאלי אן האוז הלכה לעולמה ביום ראשון.

האוז נולדה בבריטניה בשנת 1930 לשחקנית ולזמרת פטרישה מאלון ולקומיקאי השחקן והזמר בובי האוז. את קריירת המשחק שלה החלה כבר כנערה בגיל 12 כשהופיעה בסרט Thursday's Child ולאחר ביקורות מהללות ושבחים על תפקידה, הוחתמה על חוזה באולפני אילינג.

סאלי אן האוס בשנת 2012,

בשנים שלאחר מכן התמקדה בעיקר בהופעות בימתיות כשאחד, התפקידים הזכורים והמדוברים שלה היה אלייזה דוליטל במחזמר המפורסם "גברתי הנאווה" (בו החליפה את ג'ולי אנדרוז).

במהלך קריירת המשחק הארוכה שלה, שנמשכה שישה עשורים, האוז לקחה חלק גם בסרט המפורסם "צ'יטי צ'יטי באנג באנג", שם גילמה את דמותה של טרולי סקרמפשס. למרות הצלחת הסרט, קריירת המשחק שלה על המסך הגדול לא תפסה תאוצה כפי שציפתה, והיא התמקדה בפיתוח הקריירה שלה בתיאטרון, שם גם זכתה למועמדות בפרס הטוני היוקרתי על תפקידה במחזמר "בריגדון" ולקחה חלק גם בהפקות "המלך ואני" ו"סינדרלה".

"הייתי מאוד רוצה קריירה קולנועית" סיפרה בראיון, "אבל לא רדפתי אחרי זה. אהבתי מאוד את החיבור עם הקהל. התיאטרון הוא סם", הוסיפה, "אך הבעיה היא שכדי שיזכרו אותך אתה חייב לעשות סרטים".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...