הסרט שקם לתחייה אחרי 24 שנה - וההפתעה של טום קרוז ואן האת'ווי

"דוני דארקו" מקבל המשך מפתיע יותר מ-24 שנה אחרי, אבל דווקא לא בפורמט שהייתם מצפים לו, וגם טום קרוז ואן האת'ווי חוברים יחד לפרויקט חדש • כל זה ועוד, במקבץ חדשות הקולנוע שריכזנו עבורכם

דוני דארקו, סרט הקאלט חוזר עם טוויסט חדש , יח''צ
דוני דארקו, סרט הקאלט חוזר עם טוויסט חדש | צילום: יח''צ

ימי הטום

אל תשכחו לחגור. הסיקוול "לימי הרעם", דרמת המירוצים הלא-מספיק-מוערכת (לדעתנו) עם טום קרוז מ-1990, יגיע לקולנוע ביוני 2028 – קצת פחות משנתיים מהיום.

אבל זה לא הכל: אן הת'אוויי, שלא מפסיקה להופיע בסרטים בתקופה האחרונה ("האודיסאה", "השטן לובשת פראדה 2, "סוף רחוב האלון"... שנמשיך?), תגלם בהמשכון את התפקיד הנשי הראשי, לצידו של קרוז בן ה-64.

פרטי העלילה עדיין דלילים, אם כי ידוע שהת'אוויי (43) תשחק מהנדסת רכב ובעלים של נבחרת מרוצים. אנחנו מרגישים ניצוצות באוויר, ולא רק בגלל חיכוכי הטמבון הבלתי נמנעים (על המסלול, על המסלול). הנה, יש אפילו תמונה שמוכיחה שזה באמת קורה. וורום.

הסרט של טום קרוז ואן הת'אווי | צילום: יח''צ

צ'אנס אחרון?

"סופרגירל" של אולפני DC והאחים וורנר קרס בקופות ונחשב לאחד מהפלופים הכי גדולים ומאכזבים של עידן סרטי הקומיקס המודרני? בקטנה.

ג'יימס גאן, הבמאי / מפיק / הבוס הגדול של DC, שכזכור ערק מאולפני מארוול-דיסני המתחרים כדי לאתחל מחדש את היקום של סופרמן, באטמן ושות', לא הולך לשום מקום למרות הכישלון. בסוף השבוע דווח כי גאן האריך את החוזה שלו עם וורנר לשנה נוספת, ויישאר בתפקידו עד קיץ 2027 לכל הפחות.

עד אז יגיעו לקולנוע שתי הפקות נוספות של DC: סרט האימה "קלייפייס" (אוקטובר הקרוב), שיתמקד באחד מהנבלים היותר מקריפים של איש העטלף, כמו גם "איש המחר" (יולי 2027) שישמש כסרט המשך ישיר ל"סופרמן" מהשנה שעברה. אם גם שני הפרויקטים האלה לא יספקו את הסחורה, לא מן הנמנע כי DC תעמוד בפני אתחול נוסף ומוקדם מהצפוי.

סופרגירל | צילום: יח''צ

דוני דארקו קם לתחייה

סרט הקלאט "דוני דארקו" עם ג'ייק ג'ילנהול מ-2001 יקבל בדצמבר הקרוב המשך מפתיע, למעלה מחצי יובל לאחר השקתו. אבל יש טוויסט משמעותי בעלילה: לא מדובר בסיקוול קולנועי, אלא דווקא בספר בן 800 עמודים בשם "פילוספיית המסע בזמן" ("The Philosophy of Time Travel" מאת ריצ'רד קלי – במאי וכותב הסרט המקורי.

העלילה תתרחש ב-1988, מיד לאחר מאורעות הסרט הטראגיים שהביאו למותו של דוני, ותובא מנקודת מבטם של הוריו של דוני. השאיפה, כך מדווחים בארה"ב, היא לעבד את הספר לסרט אנימציה, ואז להמשיך את הסיפור בסרט לייב אקשן נוסף שיתרחש 28 שנים בעתיד.

הפרויקט החדש והשאפתני צפוי להתעלם לגמרי מ"ס. דארקו", סרט ההמשך הנוראי הראשון מ-2009, שהופק ללא מעורבות היוצרים המקוריים, ספג ביקורות איומות ויצא בקול ענות חלושה ישיר ל-DVD.   

כשכוכבים נופלים

לא נעים. "כוכבי הכלב", סרטו החדש של רידלי סקוט, מדשדש בקופות על רקע ביקורות דלוחות וסקרי קהל גרועים, ומסתמן כאחד מהכשלונות הגדולים בקריירה של הבמאי הבריטי המהולל בן ה-88.

הדרמה האפוקליפטית העגמומית בכיכובם של ג'ייקוב אלורדי, ג'וש ברולין ומרגרט קוואלי צפויה לגרוף פחות משמונה מיליון דולר בסוף השבוע הראשון שלה על המסכים בארה"ב (הנתונים הסופיים יתפרסמו ביום שני), הישג מביך שככל הנראה יספיק למקום החמישי בלבד במצעד שוברי הקופות המקומי.

גם עם תקציב הפקה צנוע יחסית של 70 מיליון דולר (לפני הוצאות שיווק), עתידו של "כוכבי הכלב" נראה קודר במיוחד – בדיוק כמו העולם שמוצג בו.

ההפתעה הנעימה שיצאה לפני 10 ימים

מנגד, וזו הפתעה נעימה, הקומדיה המשפחתית החצי מונפשת "לוני טונס מציגים: קיוטי נגד אקמי" מסתמנת כהצלחה גדולה (הסרט יצא בישראל לפני כעשרה ימים, אבל בצפון אמריקה רק בסוף השבוע הזה).

הביקורות מהללות (גם אנחנו אהבנו מאוד), ההכנסות מספקות (צפי ל-15 מיליון דולר בסופ"ש הראשון), ועוד לחשוב שזה סרט שנגנז אך חזר מהמתים בזכות מחאות מעריצים מאוכזבים ואנשי תעשייה זועמים.

ועדיין, "ספיידרמן: יום חדש" ממשיך לשלוט בקופות העולמיות. נכון להיום ניצב שובר הקופות הקומיקסי במקום השני במצעד הסרטים המכניסים ביותר בארה"ב בכל הזמנים עם 874 מיליון דולר – מייד אחרי 936 המיליונים של "מלחמת הכוכבים: הכוח מתעורר".

איש העכביש גם צפוי לכבוש בקרוב את המקום החמישי במצעד כל הזמנים הבינלאומי, כשיעקוף היום-מחר את 2.264 המיליארדים של "טיטאניק". וואו.

הכוכבים הנופלים, וההפתעה הנעימה | צילום: יח''צ
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר