טקס פרסי האוסקר ה-98 שהתקיים בלילה שבין ראשון לשני משך כ-17.9 מיליון צופים בארצות הברית - ירידה של 9% לעומת השנה שעברה, ושפל מאז 2022.
גם התחרות לא עזרה: חצי הגמר של הקלאסיק העולמי בבייסבול, שבו ארצות הברית ניצחה את הרפובליקה הדומיניקנית, שודר באותו הערב.
מנגד, המעורבות ברשתות החברתיות זינקה. החשיפות ברשתות עלו ב-42.4% והניבו יותר מ-184 מיליון אינטראקציות. ערוצי האקדמיה רשמו 21.6 מיליון אינטראקציות ויותר מ-129 מיליון צפיות וידאו - והטקס הפך לנושא המדובר ביותר ב-X (לשעבר טוויטר) בזמן שידורו.
קונאן או'בראיין שב לשמש כמנחה ופתח במונולוג על הסרטים והשחקנים המועמדים. השחקן חוויאר בארדם, שהעניק את פרס הסרט הבינלאומי הטוב ביותר לצד השחקנית פריאנקה צ'ופרה, הכריז לפני תחילת דבריו: "לא למלחמה, שחררו את פלסטין".
מבחינת העתיד, ירידת הרייטינג עשויה להפוך לפחות ופחות רלוונטית, שכן מ-2029 הטקס צפוי לעבור ליוטיוב ובכך יסיים את שותפותו עם ABC - מהלך שיהפוך את נתוני הרשתות החברתיות למדד ההצלחה המרכזי שלו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו