מחאת יוצרים מול בית שר התרבות: "יום זעם" נגד הטקס האלטרנטיבי.
קבוצת יוצרים ואנשי תרבות הפגינה הבוקר (שלישי) מול ביתו של השר מיקי זוהר, עם פתיחת "יום זעם" במחאה על קיום הטקס האלטרנטיבי ולטענתם על פגיעה מתמשכת בקולנוע הישראלי.
מחאה מול ביתו של השר מיקי זוהר // פראג בנבניסטי
בין המשתתפים בהפגנה: השחקנית אסתי זקהיים, הבמאי והתסריטאי אורי ברבש, המפיק והבמאי לירן עצמור והמלהקת והבמאית פראג בנבניסטי.
הבמאי אורי ברבש תקף בחריפות את השר ואמר: "דווקא היום, י' בטבת - יום תענית על חורבן הבית - בחרת אתה, שר התרבות והספורט, לקיים את הטקס המחפיר והבזוי שלך. טקס שהוא בבחינת שוחד, מרמה והפרת אמונים. כמה אופייני לך ולשותפיך - חוגגים את חורבן הבית".
לירן עצמור קרא לציבור להצטרף למחאה שתימשך גם הערב: "אנחנו קוראים לכלל הציבור שחשובה לו התרבות הישראלית, חופש הביטוי והדמוקרטיה - להגיע הערב החל מ-17:30 מחוץ לבנייני האומה. מיקי זוהר, שהדגיש בתחילת דרכו שדרכו שונה מקודמתו מירי רגב - הגדיל והעלה על כל מה שנעשה לפניו. הוא לוקח כבן ערובה את תקציב הקולנוע - כ-130 מיליון שקלים - ומבקש לעשות בו כבשלו".
לדבריו, מדובר ב"מסע נקמה אישי בקולנוע הישראלי", והוסיף: "היוצרות והיוצרים בישראל לא יכופפו את ראשם. זהו תחילתו של מאבק שבסופו נשחרר את הקולנוע ממי שקם לחסלו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו