הבמאי המוערך ג'ים ג'רמוש העניק ריאיון ל-France Inter ואישר שהוא מנהל הליכים לקבלת אזרחות צרפתית. לדבריו: "זה בתהליך. אני קצת מאחר, אגב, כי אני עסוק כרגע. אבל כן, אני אכן אגיש בקשה. הייתי רוצה שיהיה לי מקום נוסף שאליו אוכל לברוח מארצות הברית", הוסיף, וציין כי הוא ירגיש "כבוד לקבל דרכון צרפתי" כי "צרפת, פריז והתרבות הצרפתית מושרשות עמוק בתוכי".
הקשר של הבמאי עם צרפת נמשך כבר עשרות שנים. כמעריץ של הגל החדש והסופרים הסוריאליסטים הצרפתים, הוא אמר לא פעם כי גילה את הקולנוע האמריקני באמצעות יוצרים כמו ז'אן-לוק גודאר ופרנסואה טריפו. פעם הוא כינה את פריז "אהבתו השנייה אחרי ניו יורק".
משרד התרבות הצרפתי העניק לג'רמוש את תואר קצין מסדר האמנויות והספרות ב-2016. סרטו החדש, "אבא אמא אח אחות", שצולם בעיקר בצרפת, זכה בפרס אריה הזהב בפסטיבל הסרטים ה-82 בוונציה, והוא עתיד לעלות לאקרנים בצרפת ב-7 בינואר 2026, מדווח Le Figaro.
במהלך מסיבת העיתונאים של הפסטיבל, הוא אמר שכל הפרויקטים העתידיים שלו יופקו בצרפת. הקריירה שלו כבר זכתה להכרה אירופית: הוא קיבל את פרס "קמרה ד'אור" בקאן בשנת 1984 על הסרט "זרים" ואת פרס "דקל הזהב" בקטגוריית הסרטים הקצרים בשנת 2003 על הסרט "קפה וסיגריות".
צופים מקשרים לעתים קרובות את הדיאלוגים המועטים, הקצב המכוון והדימויים בשחור-לבן לסרטים של יוצרים צרפתים שהוא מעריץ, תוך שהם מציינים כי דמויותיו - מהנוודים ב-Down by Law ועד הסמוראים העירוניים ב-Ghost Dog - נותרות מושרשות בארצות הברית. אם תהליך ההתאזרחות ייצא לפועל, הוא יוכל לעבוד באופן בלעדי במסגרת מערכת ההפקה הצרפתית, מה שיעניק לו את המפלט שהוא מחפש. כרגע, הבמאי מחלק את זמנו בין פוסט-פרודקשן של "אבא אמא אח אחות" וכתיבת תסריטים שהוא מתכנן לצלם בצרפת.
