עושה כבוד. דברה מסינג בסיור בעוטף (ארכיון). צילום: משה מזרחי

בצל המלחמה, למרות החרמות: השחקנית עטורת הפרסים תשתתף באירוע תרבות ישראלי

כוכבת "וויל וגרייס" ואחת התומכות הבולטות בקהילת הלהט"ב תתארח בפסטיבל הקולנוע הגאה בתל אביב לצד דנה אינטרנשיונל • דברה מסינג הגיעה לביקור תמיכה בישראל בדצמבר 2023, פגשה משפחות חטופים ואת נשיא המדינה • מייסד הפסטיבל: "מתרגש לארח שתי נשים פורצות דרך"

בזמן שאמנים רבים בעולם מסרבים לשתף פעולה עם ישראל ומחרימים יצירה ישראלית מעבר לים, דברה מסינג - שחקנית, מפיקה ופעילה לזכויות אדם זוכת פרס אמי, הידועה בעיקר בזכות תפקידה כ"גרייס אדלר" בסדרת הקומדיה עטורת האמי של NBC "וויל וגרייס", דווקא בוחרת להגיע להשתתף באירוע ישראלי. האירוע בו תשתתף הוא הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע גאה, שיתקיים החל מ-23 באוקטובר בסינמטק תל אביב.

מסינג נחשבת לאחת התומכות הגדולות בעולם של קהילת הלהט"ב, הן על המסך והן מחוצה לו. היא זכתה בכוכב בשדרת הכוכבים של הוליווד, קיבלה את פרס המצוינות בתקשורת של GLAAD, פרס Lucy של נשים בקולנוע, פרס גרייסי אלן ופרס הקומדיה האמריקאית, ודמותה בסדרה פורצת הדרך "וויל וגרייס", שרצה במשך 11 עונות, נחשבת לאבן דרך בייצוג קהילת הלהט"ב בטלוויזיה המסחרית העולמית.

אחד הקולות החזקים, הברורים והמושכלים ביותר הדוגלים בישראל. דברה מסינג, צילום: באדיבות פסטיבל הקולנוע הגאה

בעקבות הזוועות שבוצעו ב-7 באוקטובר, היא הפכה לאחת מהאמניות הבודדות שניצלו את הפלטפורמה שלהן בכדי להשמיע את אחד הקולות החזקים, הברורים והמושכלים ביותר הדוגלים בישראל, זאת בניסיון לקדם סוף לשנאה ולמידע שגוי ולתמוך בשחרור מידי של החטופים.

היא הגיעה לישראל בדצמבר 2023 לביקור תמיכה במסגרת מסע הסברה עולמי. במהלך ביקורה, נפגשה עם נשיא המדינה יצחק הרצוג, סיירה בעוטף עזה, הגיעה לבתי חולים ופגשה משפחות חטופים. היא נוהגת ליסוע ברחבי ארצות הברית עם הסרט התיעודי "October 8" אותו הפיקה, ומשוחחת עם הקהל על התפרצות האנטישמיות מאז 7 באוקטובר. בביקורה הראשון בפסטיבל, מסינג תהיה אורחת הכבוד לצד דנה אינטרנשיונל.

הפיקה סרט תיעודי בשם "October 8". דברה מסינג בעצרת בוושינגטון על המלחמה בישראל, צילום: AP

בטקס הסיום, דברה מסינג תשוחח עם יאיר הוכנר, מייסד ומנהל TLVFest, על הקריירה הענפה שלה, הקשר החזק עם קהילת הלהט"ב והאקטיביזם. בנוסף, אות הוקרה מיוחד יוענק באירוע לדיוה הבינלאומית דנה אינטרנשיונל על שלושה עשורים של קריירה מפוארת.

האות תינתן לאינטרנשיונל על תרומתה פורצת הדרך לתרבות הלהט"בית בפרט ולתרבות הישראלית בכלל, שמאז זכייתה בארוויזיון בשנת 1998, הפכה לאייקון בינלאומי ולאחת הזמרות הישראליות המצליחות בעולם, פורצת דרך של הקהילה בעולם ושגרירה של ישראל הנאורה והיפה. הפרס יוענק לדנה בטקס הפתיחה החגיגי של הפסטיבל ה-20.

"העשייה התרבותית של דברה ודנה הפכה את העולם לקצת יותר מכיל ובטוח". יאיר הוכנר, צילום: רן לזרוני

"מגדלור של ליברליות"

"העבודה על המהדורה ה-20 של הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע גאה היתה קשה, מורכבת ומאתגרת", יאיר הוכנר, מייסד ומנהל הפסטיבל. "אנחנו נמצאים במלחמה כבר שנתיים רצופות, החטופים עדיין נמצאים בשבי בעזה, חיילים מסכנים את חייהם והדמוקרטיה הישראלית נעלמת וערך החיים יורד. באותה נשימה החרם התרבותי הבינלאומי הולך ומתעצם, וגם יש חרם תרבותי על פסטיבלי הקולנוע בישראל ממשרדי הממשלה השונים הפוגעים בתקציבים.

"לכן היה לי כל כך חשוב באופן אישי להמשיך ולעבוד על הפסטיבל, להיאבק כדי שהוא יתקיים, שיהיה חזק ומרשים מאי פעם. הפסטיבל לקולנוע גאה הוא לא רק מגדלור תרבותי - הוא מגדלור של ליברליות, פלורליזם, הוא מאיר פינות בחברה הישראלית והעולמית שאנחנו כקהל נוטים לעצום עיניים ולא לבחון אותם לעומק. אני גאה מאוד בתוכנית הנוכחית, ומתרגש לארח בפסטיבל שתי נשים פורצות דרך, חשובות ומשפיעות מהארץ ומהעולם המגיעות לפסטיבל. העשייה התרבותית של דברה ודנה הפכה את העולם לקצת יותר מכיל ובטוח לקהילה הגאה".

הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע גאה מתקיים בתמיכת משרד התרבות, עיריית תל אביב-יפו, עיר עולם ומשרד התיירות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...