השחקן אלון אבוטבול הלך לעולמו הבוקר (שלישי). האירוע הטרגי התרחש על החוף בין נווה ים לחוף הבונים לאחר שאבוטבול יצא מן המים והתמוטט על החוף. חובשים ופראמדיקים ביצעו פעולות החייאה במקום - אך נאלצו לקבוע את מותו.
אבוטבול, ששיחק בקולנוע, בטלוויזיה ובתיאטרון, עשה מוזיקה וכיכב על במות מפוארות בארץ ובעולם, זוכה פרס אופיר לשנת 2003 ופרס האקדמיה לטלוויזיה, היה מהשחקנים הבולטים והוורסטיליים שהצליחו לגלם דמויות טרגיות, קומיות ומרגשות. הוא ירד ממסך החיים שלנו מוקדם מדי.
הוא נולד בקריית אתא, נכנס לעולם המשחק כנער במגמת התיאטרון בתיכון לאמנויות תלמה ילין שבגבעתיים, והחל לככב בסרטים בגיל צעיר. בין היתר זכור תפקידו בסרט "שתי אצבעות מצידון", אותו יזמה יחידת ההסרטה של חטיבת הדוברות, מה שהפך לכרטיס הכניסה שלו לעולם הקולנוע הישראלי.
בשנות ה-80 שיחק בסרטים שונים ביניהם "כוכב השחר", "הפנימייה", "הקרב על הוועד", "מלכת הכיתה", אבל היה זה "שתי אצבעות מצידון" בשנת 1986, סרטו של אלי כהן המבוסס על אירועי מלחמת לבנון הראשונה, שהזניק אותו. על סרט זה קיבל את פרס "השחקן הטוב ביותר" בפסטיבל הקולנוע בירושלים. הוא שיחק גם בהפקות בינלאומיות, ביניהן הסרט האמריקני-ישראלי בבימויו של משה מזרחי "אהבה גנובה" לצד גילה אלמגור וטום הנקס, ובסרט האמריקני "רמבו 3" לצד השחקן ההוליוודי סילבסטר סטאלון.
אלון חרך את המסכים בארץ וכיכב בסרטים נוספים, ביניהם "אחד משלנו" של האחים ברבש, עליו זכה שוב בפרס "השחקן הטוב ביותר" בפסטיבל הקולנוע בירושלים, בסרט ההוליוודי "רחובות ההרג", בסרטו של אמנון רובינשטיין "הירושה", ובסרטו של מנחם גולן "סוסים רצחניים".
הוא עבר גם לצד השני של המצלמה והפיק קולנוע, בין היתר את הסרט "הכוכב הכחול" של גור בנטביץ' בו גם שיחק בתפקיד הראשי. הוא שיחק ב"לילסדה", ב"מרקו פולו: הפרק האחרון", ובשנת 2000 זכה להוקרה על תפקידיו הרבים והמגוונים עם זכייתו בפרס "שחקן העשור בקולנוע" בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה.
הוא המשיך לככב בקולנוע בארץ ובעולם גם בשנות ה-2000, בין היתר בסרטים "בופור" של הבמאי יוסף סידר, "נודל" של איילת מנחמי, "שבעה", בסרטו ההוליוודי של רידלי סקוט, "גוף השקרים", בכיכובם של לאונרדו דיקפריו וראסל קרואו, ובחלק השלישי בטרילוגיה אודות באטמן מבית כריסטופר נולן, הסרט "עלייתו של האביר האפל".
לצד ההצלחה שלו על המסך הגדול, אבוטבול כיכב גם על המסך הקטן כשהופיע בסדרות ובסרטי טלוויזיה שונים, ביניהם "שמפנייה" של שמואל הספרי, "עם חוקים" של דובר קוסאשווילי שהשתתף בפסטיבל קאן וזכה בפרסים בפסטיבל ירושלים, "שבתות וחגים", "שרמן בחורף", "אמא'לה", "האלופה", וגם בסדרות האמריקניות "קאסל" ו"NCIS: לוס אנג'לס", בפרק בסדרה "חוק וסדר: מדור מיוחד" ובפרק האחרון של העונה השנייה של "הומלנד".
אבוטבול אף פיזז על המסך בעונה השלישית של תוכנית המציאות "רוקדים עם כוכבים", ובישל על המסך כשזכה בשנת 2024 בתוכנית הטלוויזיה "המטבח המנצח VIP".
לצד הקריירה הענפה שלו על המסך הגדול והקטן, אבוטבול כבש את הבמות ושיחק בתיאטרון בתפקידים שונים, בין היתר במחזות "המלט", "קוויאר ועדשים", "סוניה מושקט", "אחים בדם", "קרוב יותר", "מחילה" ואחרים. בתיאטרון חיפה שיחק בין השאר בהצגות "המלך ליר", "אנדורה", "יאיר", "הצב צבי" ו"התינוק של בן שטרית", ובתיאטרון באר שבע ב"היהודי זיס", "הרציף המערבי" ועוד. הוא הגיע לשיא כשכבש את הקהל הלונדוני ב-2022 במחזמר "ביקור התזמורת", שם שיחק בהפקה האירופית בבימויו של מייקל לונגהרסט ולצד מירי מסיקה, הפקה עליה זכה לשבחים רבים ואף היה מועמד עליה לפרס אוליבייה היוקרתי.
גם בעולמות המוזיקה הייתה לו נגיעה, ולפני כשנתיים הוציא אבוטבול את אלבום הבכורה שלו – "Alon Aboutboul - Family Business", אלבום משפחתי אותו יצר יחד עם בתו אליה וחברי להקת "המסך הלבן" (גילברט ברויד וגבריאל ברויד) שהפיקו מוזיקלית והעניקו לו טאץ' אלקטרוני. לצד המוזיקה, אלון היה אחראי גם לעטיפות הסינגלים והאלבום עצמו, אותן צייר.
"זה היה מלא הפתעות. היה מהמם, איך שנכנסתי מחאו לי כפיים, הרגשתי כוכב כדורגל. הרגשתי המון אהבה מהקהל, זה משהו שלא היה בתוכנית, חשבתי שאכנס בשקט, כמו בתיאטרון. כשהתחיל המופע אני מודה שאפילו התרגשתי קצת, אבל לאט לאט זה נאסף, ואפשר להגיד שרק לקראת אמצע ההופעה שחררתי והתחלתי ממש ליהנות. אולי זה קשור גם לזה שזו הופעה ראשונה. אני ממש מחכה להופעות הבאות, לראות לאן יצמח כל מה שהתחלנו שם", סיפר בהתרגשות אבוטבול בראיון ל"ישראל היום" לאחר הופעת הלהקה הראשונה שלו.
"אמרתי בהופעה לתאורן 'תדליק את האור, אני רוצה לראות את הקהל', זה משהו שאני יכול להגיד כי אני זמר! אני מחליט על ההופעה, יש את הקשר הבלתי אמצעי שיש לי עם הקהל ואני מאוד אוהב את הנגישות הזאת ואת ההתמסרות למוזיקה. אני רוצה להגיע עם ההופעה לכל מקום, אני בא מקריית אתא, מקום ששמענו מוזיקה טובה כשהיינו קטנים, מוזיקה טובה, ויש לי שאיפה עם האלבום וההופעות להגיע לכל מקום בארץ וגם בעולם".
אבוטבול היה גם מעורב חברתית ופוליטית. בבחירות 2006 התמודד מטעם מפלגת העבודה לכנסת במקום ה-36 ברשימתה, אך לא נבחר. הוא כתב לא מעט טקסטים פוליטיים וחברתיים באתרים השונים וכתב את "תגנוב", שיר היוצא כנגד השחיתות בחברה ובשלטון בישראל.
אבוטבול, שהתגורר לסירוגין בלוס אנג'לס ובישראל בשנים האחרונות, הגיע לארץ לאחרונה כדי לשחק בסדרה חדשה של גיתית פישר בyes שהיתה אמורה להתחיל להצטלם השבוע. רק לפני פחות משבוע נכח באירוע הפקות המקור של yes.
אתמול שודר ראיון מוקלט שלו אצל גיא פינס מסט של סרט אותו בדיוק סיים לצלם בחו"ל. הוא צילם לפני כחודש בנפאל את הסרט הישראלי"כשהעננים נופלים", מה שהפך להיות הסרט האחרון שלו.
אבוטבול, שיחסר מאוד לעולם התרבות הישראלי ויותיר בו חור עצום, הותיר אחריו את בת הזוג שלו לשעבר הבמאית שיר ביליה וארבעה ילדים. יהי זכרו ברוך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו