"נחזור לנשום רק אחרי שהחטופים יחזרו": גל גדות בפסטיבל הקולנוע ירושלים

הערב יוצא לדרך פסטיבל הקולנוע ירושלים בטקס פתיחה עתיר כוכבים בבריכת הסולטן בעיר • במהלך הטקס צפויים לקבל פרסי הוקרה השחקנית ההוליוודית גל גדות והמפיק הבינלאומי לורנס בנדר • עדכונים שוטפים מאירוע השטיח האדום ומטקס הפתיחה

גל גדות בפסטיבל הקולנוע ירושלים . צילום: סיון פרג׳

בשעה זו מתקיים בבריכת הסולטן טקס הפתיחה של פסטיבל הקולנוע ירושלים. בטקס צפויים לקבל פרס הוקרה השחקנית הישראלית ההוליוודית גל גדות, והמפיק הבינלאומי לורנס בנדר. גדות תקבל למעשה שני פרסים שונים: האחד, מטעם פסטיבל הקולנוע ירושלים, על תרומתה לעולם הקולנוע הבינלאומי והצלחתה המרשימה לאורך שני עשורים של עשייה. והשני, מטעם ארגון נשות הדסה, על עמידתה האיתנה לצידה של ישראל באומץ ובנחישות, ועל השימוש שלה בבמה העולמית למען ישראל לקידום האמת והצדק.

קרול אן שוורץ, נשיאת ארגון נשות הדסה העולמית, רוני מהדב-לוין, מנכ״ל סנימטק ירושלים ומנהל הפסטיבל, גל גדות, לורנס בנדר, דליה איציק, יו״ר דירקטוריון המרכז הרפואי הדסה, צילום: סיון פרג'

את אות הוקרה זה יעניקו לגל גדות קרול אן שוורץ - נשיאת ארגון נשות הדסה העולמית ודליה איציק - יו"ר דירקטוריון המרכז הרפואי הדסה. הפרס מטעם נשות הדסה נקרא "הכח לחלום", ובעבר הוא הוענק לגווינת' פאלטרו. הצטרפו לשידור החי מהטקס: 

גל גדות מקבלת פרס פסטיבל הסרטים ירושלים // משה בן שמחון

ראש עיריית ירושלים, משה ליאון, נשא דברים והתייחס לאורחי הכוד של הערב ואמר: "תודה לך גל גדות, על היותך לא רק שחקנית וכוכבת בינלאומית, ולא רק אמא, אלא גם שגרירה שמביאה כבוד רב לתרבות הישראלית על הבמות החשובות בעולם. תודה לך לורנס בנדר על תרומתך רבת השנים לעולם הקולנוע ועל תמיכתך הנחושה ביצירה הישראלית".

גל גדות ומשה ליאון, צילום: ארנון בוסאני

לורנס בנדר עלה לקבל את הפרס, הביע את תודתו ואמר שהוא מצטער שהוריו לא בחיים כדי לחזות בזה. בנדר סיפר על תחושת האכזבה שלו לאחר שבעה באוקטובר מהתעשייה, שבעקבותיה הרגיש שזה הזמן שלו לתמוך בעם שלו. 

מנכ"ל סינמטק ירושלים, רוני מהדב-לוין, התייחס למציאות המלחמתית ואמר: "פסטיבל שני בתוך מלחמה שנמשכת ללא תכלית ומלחמה שהעמידה את הפסטיבל בסימן שאלה. אנחנו עומדים לניסיונות להשתיק או לבטל. התרגלנו בתרבות הביטול לבחינה מדוקדקת שיוצר חתום עליה. השנה התמודדנו עם לא מעט פניות של יוצרים האם להקרין את סרטיהם בישראל".

גל גדות ומשה ליאון, צילום: ארנון בוסאני

גל גדות עלתה לבמה, עוטה סיכת חטופים ואמרה: "תודה שבאתם לחגוג את הקולנוע הישראלי. אני המון בעולם ופה זה תמיד הבית. המציאות פה מורכבת, אבל אין מקום שאני מרגישה בו בטוחה יותר מאשר פה בישראל, אין מקום שמרגש אותי יותר מהמקום הזה. ירון בעלי ואני היינו בעוטף בפעם הראשונה, לקח לי זמן, כי עברתי התמודדות משל עצמי. אם יש דבר איחד שיצאנו איתו זה כמה חשוב לאנשים לספר את הסיפור שלהם, וכמה סיפורים יש... אנחנו מדינה של עשרה מיליון איש. עשרה מיליון איש זאת עיר חביבה באמריקה, אבל זאת "עיר" עם האנשים הכי מדהימים, אנחנו סטאר טפ ניישן, הרופאים הכי טובים עם יצירה מופלאה. אני כל כך גאה להיות חלק מהעם הזה ואני מתרגשת לדבר פה מול כולכם. אני משתוקקת לעשות תסריט ישראלי אז שלחו תסריטים אם יש לכם".

גדות שהתרגשה מאד, סיימה את דבריה והתייחסה לחטופים ולמלחמה בעזה: "הדבר הכי חשוב זה לחזור לנשום שוב וזה יקרה רק אחרי שכל החטופים שלנו יחזרו הביתה. אני מתפללת שהמלחמה הזאת תיגמר שיהיה פה שקט ובטחון לכולם. תודה רבה". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר