ניקולס Who? ניקולס הולט, אם לא אכפת לכם. נראה שלא משנה לאן מסתכלים היום, נתקלים בסרט חדש בכיכובו השחקן המוכשר והמגוון הזה, שחגג לפני פחות מחודש את יום הולדתו ה-35 והקריירה ההוליוודית שלו רק הולכת ונוסקת ככל שהוא מתבגר. אז מי אתה, מר הולט, ומה הסיפור שלך? הנה 10 עובדות על הבחור שיעזרו לכם להכיר אותו טוב יותר.
ניקולס קרקוק (Caradoc) הולט נולד ב-25 בדצמבר 1989 בווקינגהם, אנגליה, לאמא מורה לפסנתר (ודיילת אוויר לשעבר) ולאבא טייס. נחשו איפה ההורים נפגשו.
הדודה רבתא שלו היתה שחקנית התיאטרון והקולנוע הידועה אנה ניגל, שאפילו נבחרה לכוכבת הכי פופולרית בבריטניה ב-1949. לרוע המזל, ניגל הלכה לעולמה כשלוש שנים לפני שניקולס נולד, כך שהשניים לא הספיקו להכיר.
רגע, הבייבי פייס שלו נראה קצת מוכר... אבל מאיפה? הבחנה יפה. התפקיד הקולנועי המשמעותי הראשון של הולט היה בקומדיה המצליחה (והמצחיקה, והמרגשת) "רווק פלוס ילד" מ-2002, שם גילם את הילד מרקוס, לצדו של הרווק הנצחי יו גרנט. זהו, ידענו שאנחנו מזהים אותו מאיפשהו.
עם זאת, חלפו כמה שנים טובות עד שהולט הצעיר באמת פרץ להוליווד. זה קרה כחלק מהאנסמבל של סרט הקומיקס המעולה "X-מן: ההתחלה" (2011), שם גילם את המוטנט הכחול והפרוותי ביסט (אבל אל תראו אותו ככה חייתי, הבחור הוא גם דוקטור ומדען מדופלם).
הולט המשיך לגלם את ביסט בשלושה סרטי "X-מן" נוספים (פלוס הופעת אורח ב"דדפול 2"), ובין לבין כיכב בתפקידים ראשיים בהפקות משמעותיות אחרות: הוא גילם זומבי רומנטיקן בסרט הפולחן "מת עליה" (2013); שיחק צייד ענקים בשם ג'ק בסרט הפנטזיה, ובכן, "ג'ק צייד הענקים" (2013); גנב את ההצגה כפסיכופט נוקס ביצירת המופת "מקס הזועם: כביש הזעם" (2015); והשתתף באנסמבל הדרמה הקומית הלהט"בית "המועדפת" (2018).
רגע, שכחנו את הטלוויזיה (לא אשמתנו, השלט נבלע בין הכריות של הספה): במשך השנים הספיק הולט לעמוד בראש שתי העונות הראשונות של דרמת הנעורים הבריטית המצליחה "סקינס", שבהן שיתף פעולה עם כמה שמות מבטיחים נוספים כמו דב פאטל וקאיה סקודלריו (שגילמה בסדרה את אחותו הצעירה), ובין 2020 ל-2023 הוא כיכב בשלוש העונות של סדרת הדרמה הסאטירית "קתרינה", שם גילם את קיסר רוסיה פיוטר השלישי. וואו.
רוצים עוד? בבקשה: הבחור גם נכנס לנעליהן של כמה דמויות היסטוריות מכובדות, כמו הסופר ג'יי.די סלינג'ר ב"המורד בשדה השיפון" (2017); הממציא ניקולה טסלה ב"המלחמה על הכוח" (2019); וסופר די מפורסם אחר, ג'. ר. ר. טולקין שמו, ב"טולקין" (2019). פייר? לגמרי היה מתאים לו לגלם הוביט.
אבל הנסיקה הגדולה באמת של הולט היתה בשנתיים-שלוש האחרונות, שבהן הוא כיכב, מככב ויככב בקרוב בשורה של סרטים גדולים נוספים, דוגמת קומדיות האימה "התפריט" (2022) ו"רנפילד" (2023); להיט האנימציה המשופם "גארפילד" (2024); המותחן המשפטי המעולה בבימויו של קלינט איסטווד, "מושבע מספר 2" (2024); ומותחן האקשן הראוי בהחלט "המסדר" – שעולה ממש היום (חמישי) על המסכים בישראל.
בימים אלה גם אפשר לראות אותו בסרט האימה הגותי המדובר "נוספרטו", ובקיץ הקרוב הוא יחזור לעולם סרטי הקומיקס ויגלם את נבל העל לקס לותור ב"סופרמן". בהחלט לו"ז עמוס ונוצץ.
עוד כמה מילים על "המסדר", מפני שחבל שהסרט הזה יעבור מתחת לרדאר. האקשן מתרחש בארה"ב של 1983, לאחר שסדרת תקריות אלימות מפרות את שלוות מדינת איידהו. סוכן FBI אפרורי (ג'וד לאו בתפקיד לא שגרתי) חושד שגל הפשע קשור לארגון גזעני שפועל באזור, שבראשו עומד הולט, ויוצא לחקור. הסרט אומנם לא שבר קופות כשהושק בארה"ב בחודש שעבר, אבל נהנה מביקורות מעולות. לא כדאי לפספס.
נו, אז הבחור פנוי או מה? הרי לא שומעים עליו יותר מדי במדורי הרכילות, כך שאין הרבה ג'וס. צר לנו לאכזב, אבל לא. הולט תפוס חזק מזה כשמונה שנים על ידי הדוגמנית בריאנה הולי, ואפילו יש להם שני ילדים משותפים. בין 2010 ל-2014, דרך אגב, הוא ניהל מערכת יחסים עם לא אחרת מג'ניפר לורנס, הקולגה שלו בסרטי "X-מן" (שבהם היא גילמה את המוטנטית הכחולה-אף-היא מיסטיק).
אם הוא לא היה כוכב קולנוע, סביר להניח שניקולס הולט היה ספורטאי. הוא מתנשא לגובה של 1.90 מ' ובצעירותו אף שיחק כדורסל בקבוצת רידינג רוקטס מהליגה השנייה בבריטניה, ואף שימש כשגריר הקבוצה. בנוסף הוא גם חובב מרוצי פורמולה 1, אבל עדיין לא התיישב מאחורי ההגה (אך דווקא כן התארח בתוכנית הרכב "טופ גיר"). העיקר שהכל הסתדר בסוף.

